Je ziet in je agenda dat vandaag het schrijven van je nieuwe blog op de planning staat. Want je wilt natuurlijk wel continu zichtbaar zijn, zodat jij ook leuke nieuwe klanten aantrekt. En hmm. Eigenlijk moet je ook nog een aantal posts voor op je social media schrijven.

 

Want je loopt een beetje achter met zichtbaar zijn (ondanks je goede voornemens aan het begin van dit jaar). Of je wilt nu écht de tekst voor je nieuwe nieuwsbrief te schrijven. Want die moet nu echt worden verzonden. Maar dan…

….

….

 

Geen inspiratie. Leeg scherm. Geen zin. Meh. Wél de neiging om je planten water te geven. Nog maar even een kop koffie te pakken. Even de was op te vouwen, omdat dat écht nu moet. Hmm. Hmm. Zeg eens eerlijk… Wie hou je nu voor de gek? 😉

 

Zelfkennis: excuustruus
Zelf weet ik dat ik last heb van uitstelgedrag als ik opeens de énórme urgentie voel om opeens die berg wasgoed te gaan strijken. Dan gaan mijn interne alarmbellen namelijk meteen af. Want als ik ergens een bloedhekel aan heb, dan is het wel aan strijken. Dan weet ik namelijk dat ik zojuist mijn innerlijke excuustruus heb betrapt. Iets met zelfkennis en zo.

 

Typisch uitstelgedrag
Ik ken mezelf namelijk inmiddels een beetje. Op dat soort momenten besef ik dat ik gewoon weer last heb van typisch uitstelgedrag. Vroeger (en ok, soms nog wel eens, in alle eerlijkheid) vond ik dan wat van mezelf.

 

Belonen werkt
Tegenwoordig moet ik er vaak om grinniken. ‘Betrapt, Ils.’ Om dan – vooruit met een heerlijke cappuccino en een lekker koekje – aan de slag te gaan. Je ziet het: ik ben vooral van het belonen bij het werken. Dat werkt voor mij! Ook iets met zelfkennis… En mijn planten zijn mij er ook nog dankbaar voor, want die zijn anders ook het slachtoffer van mijn plantenwatergevenuitstelgedrag. 😉 Herkenbaar?

 

Bewustwoording: En jij?
Hoe zit dat met jou? Ben jij je ervan bewust wanneer je uitstelgedrag vertoont? Weet jij feilloos wanneer jouw excuustruus voorin de bus zit? Of ben jij meer van het belonen van jezelf? Wil je dat met me delen? Daar ben ik wel nieuwsgierig naar!

 

Samen dat schrijfdrempeltje over…
Kan ik je helpen om samen even dat schrijfdrempeltje over te gaan? Ik weet hoe het voelt als je even vastloopt met schrijven. Been there, done that. Dus ik vind niks gek.

 

Dus herken je dit excuustruzengedrag? Schuif dan een keer online of telefonisch aan voor een gratis inspiratiesessie van 20 minuten! Dan denk ik gewoon even met je mee. Gewoon gratis. Omdat ik dol ben op mijn vak, en ik het ook jou gun om lekker in die schrijfflow te komen (en te blijven). En dat je leuke nieuwe klanten aantrekt dankzij jouw inspirerende en overtuigende teksten. 

 

Gratis inspiratiesessie! 
Dus: zullen we gewoon een keertje afspreken? Elke week kunnen maximaal 3 ondernemers gebruik maken van deze gratis inspiratiesessies. Meld je hier dus meteen even aan! Leuk, en tot binnenkort!