Typisch Ilse: ik word blij van schrijven op een zonnig terras, mijmeren in een hangmat en van heerlijke cappuccino (met taart) ūüėČ

Typisch Ilse?

De eeuwige helper en pleaser

Ik was altijd de eeuwige helper. De onzekere pleaser naar anderen. En de √ľberkritische perfectionist naar mezelf toe. Allemaal uit angst om niet goed genoeg te zijn. Totdat ik een paar jaar geleden ontdekte dat ik mezelf tekort deed en mezelf onnodig klein hield. Vanaf die tijd gooide ik – langzaam maar steeds zekerder – het roer om.

Talenknobbel, boekenwurm, reisvirus en fotograferen

Als kind schreef ik al hele verhalen in mooie schriftjes, en verslond zo ongeveer alle boeken uit de bibliotheek in Bergen. Ik volgde de HEAO-EL in Amsterdam (de economisch-lingu√Įstische richting), ging aan de slag in de reiswereld en raakte voorgoed met het reisvirus besmet.¬†Mijn camera en ik gingen op ontdekkingstocht door Azi√ę, Afrika, Zuid- en Midden-Amerika. De prachtige natuur, heilige plekken, mooie mensen en gewone alledaagse dingen: dat zijn mijn geluksmomenten die ik graag vastleg met mijn camera.

Magische momenten op reis! Geluksmomenten die ik graag vastleg met mijn camera…

Liefde voor tijdschriften

Mijn grote droom kwam uit toen ik bij een uitgeverij ging werken als eindredacteur/adjunct-hoofdredacteur. Want dat schrijven, dat bleef lonken… Elk jaar maakten we 40 prachtige tijdschriften voor de beautybranche. In 2008 startte ik als freelance tekstschrijver en communicatieadviseur met IDB Communicatie. Van 2009-2011 kwam een nog mooiere droom uit: mijn eigen magazine voor de beautybranche. Ook als freelancer bleef ik interviews schrijven, en de verhalen zoeken achter andere inspirerende ondernemers. Vertellen wat hen zo bijzonder maakt. Inspiratie geven. Een schrijfboost geven. Daar gaat mijn hart nog steeds sneller van kloppen!

Ilse 2.0

Door een ziek lijf en een verbroken relatie kreeg ik een aantal jaar geleden een burn-out. Het was de hoogste tijd voor een Ilse 2.0. In 2017 en 2018 volgde ik de NLP Practitioner opleiding en de NLP Master. Daar vielen heel veel puzzelstukjes op hun plaats.

 

NLP: taal en bewustwording

NLP (Neuro Lingu√Įstisch Programmeren) draait om taal, bewustwording en verandering. Wat zegt iemand nog niet wat hij/zij juist w√©l wil zeggen? Wat stuurt iemand, en wat houdt iemand nog tegen? De ‘wordnerd’ in mij genoot van nieuwe manieren om naar taal te kijken. En de helper in mij genoot van de bijzondere coachingstechnieken. Hoe mooi is het om iemand nieuwe inzichten te geven en – soms met een¬† hele kleine ‘mindshift’ een verschil te maken in hun denken en doen!

 

Keerpunt
Mijn nieuwe motto werd: ‘Pas als je je ergens van bewust bent, kun je het veranderen’. NLP was voor mij een keerpunt. Ik leerde beter op mijn gevoel te vertrouwen, beter mijn grenzen aan te geven en mezelf echt te laten zien, en kreeg meer rust en zelfvertrouwen.

 

Spongebob voor nieuwe kennis
Ik volgde zo’n beetje alle webinars over teksten schrijven, social media en marketing. Plus een intensieve training bij een fantastische businesscoach, en een uitgebreide copywritingtraining met 2.0 schrijftechnieken en online marketing. Looooved it!

Bewustwoording Ilse de Boer

Helemaal in mijn element: met een mooi schrijfboekje en een heerlijke cappuccino. Of met mijn choco-sokken aan op de bank.
En op kantoor natuurlijk samen met Suus de Puus: mijn Chief Happiness Officer, Chief Mouse Catcher en kantoortijger!

Bewustwoording

In 2018 volgde voor mij de logische volgende stap: Bewustwoording.nl Schrijfcoaching. Hier kwam voor mij alles samen waar ik enorm blij van word: schrijven, marketing, bewustwording en coaching. 

 

Mijn visie

Mijn visie? Jouw verhaal is de basis van jouw bedrijf. Pas als je je bewust bent van je eigen sterke kanten (en waar JIJ blij van wordt bij het ondernemen), kun je daar de juiste woorden aan geven. Pas dan kun je jezelf – vol trots en zelfvertrouwen -onder de aandacht brengen van jouw ideale klant. Mits je natuurlijk duidelijk hebt beschreven wie jouw ideale klant is. En wat jouw droomaanbod is. Ook dat is bewustwo(o)rding voor mij. Vandaar dat ik ‚Äď heel bewust ‚Äď koos voor de naam Bewustwoording!¬†

 

Meer dan mooie woorden
Als ondernemer heb je immers meer nodig dan mooie woorden: namelijk een goede marketing. Een strategisch productaanbod, duidelijke tarieven, een goede planning en weten waar je jouw ideale klanten kunt bereiken. Marketing hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn: je hebt een handig systeem nodig. En dat kun je leren.

Een plek waar ik graag nieuwe ideeen op doe (en van het zonnetje geniet). Een greep uit mijn favoriete leesvoer. En: mijn happy place: het strand!

Mijn droom

Mijn droom is om ondernemers te inspireren en te laten stralen; vol succes en zelfvertrouwen. Omdat ik weet hoe het √≥√≥k is om ergens in de schaduw te staan. Omdat het me aan het hart gaat als mensen denken dat ze niet genoeg zijn. Als ze bang zijn om ‚Äėom door de mand te vallen‚Äô, terwijl ze juist zoveel talenten hebben, en zo veel bijzonders kunnen bieden!¬†Dat maakt me dat ik me elke dag gelukkig prijs met mijn werk. Omdat ik andere ondernemers verder kan maken (toch nog die helper he ;-). Mijn dag is goed als klanten bij mij de deur uitlopen met een hoofd vol #ilspiratie en een grote glimlach.

 

Typisch Ilse

Een typische beelddenker, woordenwaterval, idee√ęnfontein en wordnerd. Helderhorend en helderlezend. Chocoholic. Tikkeltje eigenwijs. Mensen met pretlichtjes in hun ogen maken me happy. Ik geniet als mijn vingers volop over het toetsenbord kunnen dansen en mijn brein bruist van de idee√ęn. Het mooiste van mijn vak? Anderen inspireren, blij maken en helpen groeien als ondernemer.

Ilse de Boer

 

 

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01