Over mij

Hi! Ik ben Ilse de Boer, marketingcoach en schrijfcoach voor ondernemers. Nieuwsgierig naar mij? Lees dan snel verder!

De eeuwige helper en pleaser

Ik was altijd de eeuwige helper. De onzekere pleaser naar anderen. En de überkritische perfectionist naar mezelf toe. Allemaal uit angst om niet goed genoeg te zijn. Totdat ik een paar jaar geleden ontdekte dat ik mezelf tekort deed en mezelf onnodig klein hield. Vanaf die tijd gooide ik - in kleine stapjes - het roer om. 

Talenknobbel, boekenwurm, reisvirus en mijn grote droom

Als kind schreef ik al hele verhalen in mooie schriftjes, en verslond zo ongeveer alle boeken uit de bibliotheek in Bergen. Ik volgde de HEAO-EL in Amsterdam: de economisch-linguïstische richting (marketing, bedrijfsorganisatie, recht, psychologie en buitenlandse talen). 

ilsedeboer-overmij-recht

Ik ging aan de slag in de reiswereld, organiseerde de mooiste buitenlandse reizen en raakte zelf met het reisvirus besmet. Mijn grote droom kwam uit toen ik bij een uitgeverij ging werken als eindredacteur/adjunct-hoofdredacteur. Elk jaar maakten we 40 prachtige tijdschriften.  In 2008 startte ik als freelance tekstschrijver en marketingadviseur met IDB Communicatie, en een jaar later met  een eigen uitgeverij.

Bewustwoording Ilse de Boer Over Mij
Helemaal in mijn element met een mooi schrijfboekje en een heerlijke cappuccino. Met mijn choco-sokken en natuurlijk met Brutus!

Ilse 2.0

Door een ziek lijf en een verbroken relatie kreeg ik een aantal jaar geleden een burn-out. Het was de hoogste tijd voor een Ilse 2.0. In 2017 en 2018 volgde ik de NLP Practitioner opleiding en de NLP Master. Daar vielen heel veel puzzelstukjes op hun plaats. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) draait om taal, bewustwording en verandering. Wat zegt iemand nog niet wat hij/zij juist wél wil zeggen? Wat stuurt iemand, en wat houdt iemand nog tegen?

 

Ik genoot van nieuwe manieren om naar taal te kijken, en van de bijzondere coachingstechnieken. Hoe mooi is het om iemand nieuwe inzichten te geven en zo een verschil te maken in hun denken en doen! Mijn nieuwe motto werd: 'Pas als je je ergens van bewust bent, kun je het veranderen'. NLP was voor mij een keerpunt. Ik leerde beter op mijn gevoel te vertrouwen, beter mijn grenzen aan te geven en mezelf echt te laten zien, en kreeg meer rust en zelfvertrouwen. Ook mijn marketingkennis kreeg een 2.0 update dankzij een intensieve training bij een fantastische businesscoach.  

Bewustwoording

In 2018 volgde voor mij de logische volgende stap: Bewustwoording.nl Businesscoaching. Hier kwam voor mij alles samen waar ik enorm blij van word: schrijven, marketing, coaching en planning. 

 

Mijn visie? Jouw verhaal is de basis van jouw bedrijf. Pas als je je bewust bent van je eigen sterke kanten, kun je daar de juiste woorden aan geven. Pas dan kun je jezelf - vol zelfvertrouwen -onder de aandacht brengen van jouw ideale klant. Vandaar dat ik – heel bewust – koos voor de naam Bewustwoording! 

 

Als ondernemer heb je bovendien meer nodig dan mooie woorden: namelijk een goed marketingplan. En marketing hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn: je hebt een handig systeem nodig. En dat kun je leren.

Mijn droom

Mijn droom is om ondernemers te inspireren en te laten stralen; vol succes en zelfvertrouwen. Omdat ik weet hoe het óók is om ergens in de schaduw te staan. Omdat het me aan het hart gaat als mensen denken dat ze niet genoeg zijn. Als ze bang zijn om ‘om door de mand te vallen’, terwijl ze juist zoveel talenten hebben, en zo veel bijzonders kunnen bieden! Dat maakt me dat ik me elke dag gelukkig prijs met mijn werk. Omdat ik voor andere ondernemers een verschil kan maken. Mijn dag is goed als klanten bij mij de deur uitlopen met een klein vreugdesprongetje en een grote glimlach. 

Bewustwoording Ilse de Boer
Een plek waar ik graag nieuwe ideeen op doe (en van het zonnetje geniet). Een greep uit mijn favoriete leesvoer. En: mijn happy place: het strand!

Als je me zou kennen, zou je weten dat...

- ik snel schakel (mijn brein denkt nog sneller dan mijn mond praat, echt!)

- mijn motto is: niet miepen maar gewoon doen (zelfs als dat nog eng is, geloof me: been there done that)

- ik dol ben op lijstjes, schema’s en planningen (want anders gaat mijn drukke brein met mij aan de haal)

- ik altijd eerlijke, milde én onderbouwde feedback geef 

- ik mijn tijd strak afbaken (zodat ik het maximale uit mijn dag kan halen)

Typisch Ilse

Een typische beelddenker, woordenwaterval, ideeënfontein en wordnerd. Helderhorend en helderlezend. Tikkeltje eigenwijs. Ik heb de hele wereld rondgereisd, en hou van Amsterdam. Mijn favoriete plek in huis? Languit op de bank onder mijn fluffy deken. Met mijn eindeloze nog-te-lezen stapel boeken en tijdschriften, een grote cappuccino en een Tony Chocolonely zeezout karamel binnen handbereik. Mensen met pretlichtjes in hun ogen maken me happy. Ik geniet als mijn vingers volop over het toetsenbord kunnen dansen en mijn brein bruist van de ideeën. Het mooiste van mijn vak? Anderen inspireren en helpen groeien als ondernemer én als mens.

Foto Ilse portret roze

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01