Pardon? Sch** hebben aan schrijfregels? Hmm, ja. Dat is misschien een wat ‘aparte’ schrijftip van een schrijfcoach. En toch ben ik er helemaal voorstander van: om gewoon sch*** te hebben aan schrijfregels. Hoezo dan? Wanneer dan? Dat leg ik je uit in dit nieuwe bewustwoordingsblog! 🙂

 

Houvast bij het schrijven of niet?
Soms kom ik namelijk ondernemers tegen die in hun hoofd een vast, bijna rigide idee hebben hoe hun blogs eruit moeten zien. Ze hebben dan ‘ergens’ geleerd dat een blog een strikte, vaste vorm of volgorde moet hebben. Of altijd een bepaalde stijl. Dat klopt ook zeker: dat kan je houvast geven bij het schrijven.

 

Maar wat nou als…
– Maar wat nou als die bepaalde stijl of vorm helemaal niet bij jou past?
– Maar wat nou als dit jou belemmert om in die heerlijke, bijna magische schrijfflow te komen?
– Maar wat nou als die schrijfregels ervoor zorgen dat je helemaal het plezier in schrijven verliest?
– Maar wat nou als je dan zelfs het plezier in je eigen bedrijf verliest?

 

Oei.

 

Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

 

Spoiler alert: Nee.

 

Sch*** aan de schrijfregels
Want als je door die starre overtuigingen het plezier in schrijven verliest, dan zeg ik: heb sch*** aan de schrijfregels die je misschien elders hebt geleerd.

 

Kies de manier van bloggen die bij jou past! Schrijf in de vorm waar JIJ blij van wordt. Schrijf over de onderwerpen waar JIJ blij van wordt. Waarvan JOUW hart een sprongetje maakt. Waarvan JOUW vingers over je toetsenbord dansen.

 

Magisch en magnetisch
En ik kan je één ding vertellen: enthousiasme werkt aanstekelijk. Magisch! Want de lezers van jouw blogs voelen jouw enthousiasme óók. Het plezier dat je hebt in jouw vak. Met jouw klanten. In jouw bedrijf.

 

Als jouw enthousiasme zo duidelijk is, dan is de kans dus ook veel groter dat jouw lezers (jouw bestaande en potentiële nieuwe klanten) een klik met jou voelen, en dus juist voor JOU kiezen. Hoe gaaf is dat? Heel gaaf, zeg ik dan.

 

Bewustwoording
Dus in het kader van de bewustwoording: waar ga jij de komende tijd enthousiast over bloggen? In welke vorm? Hoe ga jij het plezier over jouw vak overbrengen? Wil je dat met me delen? Daar ben ik natuurlijk heel benieuwd naar!

 

Gratis inspiratie
Enne: mocht je nou nog op zoek zijn naar inspiratie? Het plezier in het schrijven? Het vinden van het soort blogs dat bij jou past? Reserveer dan nu je eigen – gratis – inspiratiesessie van 20 minuten. Dan denk ik ook even met je mee! Omdat dat hetgeen is waar ik zelf ongelooflijk blij van word. Dus: tot binnenkort? Leuk!