Elke week of maand in no-time een leuk blog schrijven? Voor niet elke ondernemer is dat even makkelijk. Geen zin. Geen inspiratie. Meh. Geen tijd (maken). Of nog te weinig schrijfervaring om een goed blog te schrijven. Herkenbaar? Ter inspiratie geef ik in dit blog een aantal voorbeelden van de verschillende soorten blogs!

 

Vastlopen met schrijven… Ay…

Ik kom namelijk vaak ondernemers tegen die vastlopen bij het schrijven van hun blogs. Vaak beginnen ze heel enthousiast met bloggen. Maar dan lopen ze langzaam maar zeker vast. Ze missen de inspiratie. En vooral het plezier bij het schrijven. Het gevolg: ze stoppen met bloggen. Dat vind ik zo jammer!

 

Bloggen = zichtbaarheid = meer klanten
Want regelmatig bloggen is een geweldige manier om jezelf telkens weer even onder de aandacht te brengen. Van je bestaande klanten. En natuurlijk nieuwe potentiële klanten… Want spoiler alert: als je niet zichtbaar bent, hoe kunnen jouw klanten je dan vinden???

 

Verschillende soorten blogs
Er zijn heel veel verschillende manieren om een zakelijk blog te schrijven. In dit bewustwoordingsblog zet ik ter inspiratie een aantal varianten van blogs op een rijtje.

 

1. Een persoonlijk verhaal
Deel met je lezers wat je hebt meegemaakt. Iets wat je heeft geraakt. Waar je blij van werd. Trots. Of juist boos of verdrietig. Dit soort blogs zijn altijd inspirerend om te lezen. Ook al voelt het misschien kwetsbaar om jezelf zo bloot te geven.

 

Wij mensen houden namelijk van verhalen lezen. Het zorgt voor herkenning. Verbinding en troost: het gevoel bij je lezer dat hij/zij niet de enige is die iets op een bepaalde manier ervaart.

 

2. Het delen van een goede tip (of een aantal tips)
Dit zijn – naar mijn bescheiden mening – de makkelijkste blogs om te schrijven. Want elke ondernemer heeft voor zijn/haar altijd wel een aantal goede tips, die altijd werken. Tips die bovendien heel praktisch zijn: d.w.z. dat je lezers jouw tips direct kunnen toepassen.

 

Sommige ondernemers zijn bang dat ze hiermee hun concurrenten op ideeën brengen. Of dat ze te veel weg geven, en hun cliënten het zelf willen proberen. Dat kan natuurlijk gebeuren. Maar jij en ik weten dat er voor een echte verandering bij je cliënten meer nodig is dan een paar tips lezen. Toch?

 

Bewustwoording: cruciaal bij het schrijven
Voor mij als schrijfcoach is er één ding cruciaal: weten welke schrijfvorm en welke onderwerpen JIJ het allerleukste vindt. Ook daar gaat bewustwoording voor mij over. Wat past het beste bij jou? Wat geeft jou plezier bij het schrijven? Want alleen dan hou je jouw inspiratie en dus ook jouw zichtbaarheid op peil!

 

Extra inspiratie nodig?
Gun jij jezelf het plezier van een leuke schrijfcoach (#hint)? Die altijd heel veel inspiratie heeft? En – al zeg ik het zelf 😊 – goede schrijftips om je op weg te helpen bij het schrijven van je blogs? Meld je dan aan voor je eigen schrijfcoaching! Dan gaan we samen lekker aan de slag met je teksten, zodat jij straks weer helemaal blij bent met je teksten!