Privacy Statement

Goed om te weten: door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met mijn  privacy- en cookie-beleid, zoals op deze pagina staat omschreven. 

 

IN HET KORT:

 

Strikt vertrouwelijk
Bewustwoording.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website. Ook die van jou. Daarom behandel ik alle persoonlijke informatie die je verschaft - uiteraard - strikt vertrouwelijk. Ik gebruik jouw gegevens alleen om je bestellingen (je aanmelding voor een training bijvoorbeeld) en/of onze afspraken zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zal ik deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming volgens de AVG-richtijnen.

 

Copyright
Vertrouwelijkheid werkt natuurlijk twee kanten op. 🙂 Het copyright van alle teksten en afbeeldingen op deze site (inclusief deze privacy statement) berust bij IDB Communicatie/Bewustwoording.nl Businesscoaching. Het is dus niet toegestaan teksten of afbeeldingen van deze site over te nemen zonder voorafgaande - schriftelijke - toestemming.

 

Verwerking persoonsgegevens
Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet. Bewustwoording.nl zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen (dat vind ik zelf ook niet ok als dat bij mij gebeurt). Ik zal deze gegevens uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Als je echter een bestelling plaatst en/of een afspraak maakt, heb ik nu eenmaal je naam, e-mailadres, bedrijfs- en betaalgegevens nodig om deze goed af te handelen.

 

Gebruik e-mailadres
Bewustwoording.nl gebruikt je e-mailadres om je te informeren over schrijftips, marketingtips, ontwikkelingen, diensten, events en acties. Wil je geen e-mails meer ontvangen? Geen probleem. Geef dat gewoon aan door je uit te schrijven: klik op op de uitschrijflink onderaan de e-mail die je hebt ontvangen of stuur een e-mail aan ilse@bewustwoording.nl met het verzoek om je uit te schrijven. Vanaf dat moment ontvang je geen e-mails meer van Bewustwoording.nl. Toch spijt? Dan kun je je natuurlijk altijd weer aanmelden. 😉


Recensies

Een leuke recensie plaatsen of een reactie op een van mijn blogs of artikelen? Dat is altijd fijn! Je kunt er zelf voor kiezen om je naam of andere persoonlijke gegevens te vermelden. Ik ben uiteraard nieuwsgierig naar de meningen en ervaringen van bezoekers dus laat me weten wat je van deze website en mijn diensten vindt. Ik houd me wel het recht voor om reacties - die niet aan de sitevoorwaarden te voldoen of in strijd zijn met algemene normen en waarden - niet te publiceren.

 

Cookies
Cookies zijn kleine stukjes informatie die door je browser worden opgeslagen op je computer, je tablet of je smartphone. Bewustwoording.nl gebruikt cookies om jou als bezoeker te herkennen bij je volgende bezoek aan deze website. De gegevens over het gebruik van deze website (zoals de statistieken van Google Analytics) en de feedback/informatie die ik zo krijg van de bezoekers aan deze website, helpen mij om www.bewustwoording.nl en mijn dienstverlening verder te ontwikkelen en te verbeteren.

 

Dankzij deze cookies kan ik nuttige informatie verzamelen over het gebruik van de diensten en het functioneren van de website van Bewustwoording.nl. Deze informatie zal ik uiteraard niet met derden delen op welke manier dan ook. Niet alleen om dat ik daar strikt op  tegen ben, maar ook omdat dit in strijd is met de richtlijnen van de AVG.

 

VOLLEDIG PRIVACY STATEMENT:

 

OVER MIJ


Bewustwoording.nl wordt beheerd door Ilse de Boer. Bewustwoording.nl is een handelsnaam van IDB Communicatie in Amsterdam, en als zodanig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.


Mijn gegevens zijn: 
IDB Communicatie/Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
KvK: 34296021

 

DE GEGEVENS DIE IK VERZAMEL:


In de volgende situaties kan je gevraagd worden om je gegevens aan mij te verstrekken:
- wanneer je je inschrijft voor mijn gratis nieuwsbrief
- een gratis download aanvraagt (zoals bijvoorbeeld mijn gratis marketingplanner of een gratis E-book),
- je jezelf aanmeldt voor een gratis telefonisch consult
- je een andere afspraak maakt via mijn website
- je jezelf aanmeldt voor een betaalde workshop en/of training
- een contactformulier op mijn website invult
- een aankoop/bestelling doet via mijn website
- op een andere manier een aankoop of inschrijving doet
- of andere aanvragen of aanmeldingen doet voor één van mijn producten en/of diensten.

 

Alleen door jouzelf verstrekte gegevens
Voor de volledigheid: ik verwerk alleen de gegevens die je zelf aan mij verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Je voor- en achternaam
  • Je e-mailadres (zakelijk of prive)
  • Je telefoonnummer (mobiel of prive)
  • Je website (van jou persoonlijk of jouw bedrijf)
  • Je bedrijfsnaam
  • Je straat en huisnummer (van jezelf of je bedrijf)
  • Je postcode en woonplaats (van jezelf of je bedrijf)
  • Je inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel
  • Je IP-nummer
  • Je btw-nummer (in verband met de facturering)

 

HET DOEL VAN JE PERSOONSGEGEVENS

Je persoonsgegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

  • Commerciële mailings: ik gebruik je voornaam en e-mail adres voor het mailen van mijn zakelijke/commerciële nieuwsbrieven (zoals mijn meest recente blogs, marketingtips en schrijftips en andere informatie over Bewustwoording.nl zoals de nieuwe schrijftrainingen). Dit doe ik overigens maximaal 2 keer per maand. Je kunt je altijd weer uitschrijven voor deze commerciële mails via de link onderaan de e-mail die ik je stuur.
  • Marketingdoeleinden/advertenties op social media: ik gebruik je voornaam en e-mailadres ook voor andere marketingdoeleinden, zoals advertenties op Instagram, Facebook en Linked-in. Dit doe ik uitsluitend met de gegevens die ik van jou heb gekregen (die je dus zelf hebt gedeeld met mij). Zie de vorige alinea in welke gevallen je jouw gegevens met mij kunt hebben gedeeld. Het hierboven genoemde gebruik van je gegevens geldt alleen voor die specifieke gegevens, en niet voor de gegevens die ik van je heb gekregen, omdat je het contactformulier op mijn website hebt ingevuld.
  • Offertes maken: Ik kan de gegevens die je invult in het contactformulier op mijn website, zoals je naam, bedrijfsnaam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer gebruiken om een passende offerte voor je te maken voor het (her)schrijven van teksten, het geven van een schrijftraining of andere training of het geven van marketingadvies.
  • Vragen of opmerkingen beantwoorden: tot slot kan ik je ingevulde gegevens op het contactformulier gebruiken om je vraag of opmerking te beantwoorden die je op die manier bij mij hebt ingediend.

 

OPSLAG VAN GEGEVENS

Deze gegevens zal ik opslaan in mijn marketingprogramma ActiveCampaign.

 

Expliciete toestemming
Ik ben verplicht - volgens de AVG - om je hierover eenmalig een e-mail te sturen om je hiervoor expliciet toestemming te vragen.
Als ik deze expliciete toestemming niet van je ontvang, dan verwijder ik al je gegevens op de laatste dag van elke maand. Voor de volledigheid heb ik deze informatie over je toestemming vermeld op elk formulier dat je op mijn website kunt invullen.

 

ActiveCampaign
Je persoonsgegevens worden opgeslagen in mijn e-mail marketingsysteem ActiveCampaign. Deze worden opgeslagen op de servers van ActiveCampaign in de Verenigde Staten. Het is dus mogelijk dat jouw gegevens daar worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt (volgens de EU-VS Privacy Shield Framework). Hiervoor heb ik een - eenzijdige - overeenkomst met ActiveCampaign afgesloten. ActiveCampaign heeft alle benodigde en vereiste maatregelen genomen om jouw en mijn gegevens veilig te verwerken, door te geven en te bewaren. Wil je meer weten over het specifieke privacybeleid van ActiveCampaign? Klik dan hier voor meer informatie.

 

JOUW RECHTEN

Recht tot intrekking toestemming
Een van de rechten waarin de AVG voorziet, is jouw recht om je eerder gegeven toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken. Wil je die toestemming inderdaad intrekken? Dien dan een schriftelijk verzoek in (zie verderop op deze pagina). Dan zal ik jouw gegevens niet langer bewaren en/of verwerken in mijn systeem. Als je je toestemming intrekt, dan doet dat geen afbreuk aan de rechtmatigheid van mijn gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Recht tot inzage en rectificatie
Een ander belangrijk punt waar de AVG in voorziet is jouw recht tot inzage in jouw persoonsgegevens. Daarnaast heb je altijd het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Wil je inzage in je persoonsgegevens? Dien dan een schriftelijk verzoek in (zie verderop deze pagina hoe je dat kunt doen). Ik doe uiteraard mijn uiterste best om jouw gegevens correct te verwerken en op te slaan. Als jouw persoonsgegevens -  onverhoopt - toch onjuist, onvolledig of niet relevant zijn? Stuur je dan zo snel mogelijk een schriftelijk verzoek om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

 

Recht van wissen en beperken van verwerken
Daarnaast heb je volgens de AVG een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking.

 

Recht tot bezwaar
Je hebt bovendien het recht om tegen de verwerking van jouw gegevens bezwaar te maken. Dit kan door het indienen van een schriftelijk verzoek.

 

Recht tot overdragen/overdraagbaar maken
Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens.

 

ONLINE BESTELLINGEN OF AANKOPEN


Ik gebruik de door jou aangeleverde gegevens om je bestelling (zoals je aanmelding voor een van mijn trainingen, workshops of andere betaalde diensten), optimaal te kunnen afwikkelen. Uiteraard verkoop of verstrek ik deze gegevens niet aan derden.

 

Jouw gegevens zullen uitsluitend aan anderen ter beschikking worden gesteld als zij nodig en betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling (zoals je betaling of de verzending van een bestelling per post of per koerier). Ik zal je hierover altijd informeren.

 

ONLINE BETALINGEN

 

Doe je een online betaling via mijn website? Dan word je voor deze betaling altijd verwezen naar de site van een 'Payment Processor' zoals Ideal of Mollie Payments. Dit gaat altijd via een beveiligde verbinding, om misbruik van je gegevens te voorkomen. Je betaalgegevens (of Ideal gegevens) worden niet gedeeld met mijn server, en ik heb dus ook geen inzicht in die gegevens. Je gegevens worden dus ook niet door mij opgeslagen.

 

Ik bewaar alleen de volgende gegevens:

Je voor– en achternaam
Dit doe ik om de correcte aflevering van je bestelling, aanmelding of afname van een van andere mijn diensten en producten te kunnen garanderen.

Je adres, postcode en woonplaats.
Dit doe ik om je de factuur voor je aankopen of bestellingen te kunnen sturen, en ervoor te zorgen dat je bestelling op het juiste adres wordt afgeleverd.

Je telefoonnummer
Door je telefoonnummer te vragen kan ik je op de hoogte houden over je aanmelding of bestelling. Mochten er last minute wijzigingen zijn in een training of een andere afspraak die we samen hebben gemaakt, dan kan ik je in ieder geval telefonisch bereiken. Het geven van je telefoonnummer is overigens nooit verplicht.

Je e-mailadres.
Ik heb je e-mailadres nodig om je bij elke bestelling (of aanmelding voor een van mijn trainingen of andere diensten) eenbevestiging en de bijbehorende factuur te kunnen sturen.  Indien je een bestelling hebt geplaatst die per post of koerier moet worden verzonden, dan zal PostNL jou - namens mij - een mail sturen met de track & trace code zodat je de aflevering kunt volgen.

Je IP-nummer
Bij het plaatsen van je bestelling (of aanmelding voor een van mijn trainingen of andere diensten of producten) wordt je IP-nummer online opgeslagen. Dit doe ik om eventueel misbruik bij de betaling te kunnen herkennen.

 

Heb je een transactie gestart (zoals een bestelling of betaling) en heb je deze transactie om welke reden dan ook niet afgerond? Dan verwijder ik deze genoemde transactiegegevens (je naam, adres, e-mail en IP-nummer) aan het eind van iedere maand. Deze gegevens worden dus niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk is.

 

ADVERTENTIES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM


Daarnaast deel ik gegevens, die je mij hebt gegeven (omdat je een gratis document hebt gedownload, een gratis consult hebt aangevraagd of een betaalde workshop/training of andere dienst/product bij mij hebt afgenomen). Dit doe ik om je op Facebook en Instagram gerichte advertenties te kunnen aanbieden in samenwerking met Facebook en Instagram.

 

BEVEILIGING


Ik heb mijn uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens veilig zijn. Denk hierbij aan verlies, misbruik of andere vormen van onrechtmatige handelingen. Ik heb daarom de volgende veiligheidsmaatregelen genomen:
- versleuteling middels een SSL-certificaat
- two-factor authentication
- passwords op mijn laptop

 

COOKIES


Yeah cookies! Oh nee, geen chocoladecookies (mijn favoriet!) maar computercookies 😉

 

Wat zijn computercookies dan wel? En wat doen ze? De website van De Consumentenbond zegt er het volgende over: "Een cookie is een klein tekstbestandje dat een website op de harde schijf van je computer zet * op het moment dat je de site bezoekt. De belangrijkste functie van cookies is om de ene gebruiker van de andere te onderscheiden. Je komt cookies dan ook veel tegen bij websites waarbij je moet inloggen. Een cookie zorgt dat je ingelogd blijft terwijl je de site gebruikt. (Bron: www.consumentenbond.nl dd 24 mei 2018)
* of op je tablet, smartphone of laptop! 

 

Wil je meer informatie over cookies? Via Google of andere browsers kun je meer actuele en uitgebreide informatie over cookies vinden.

 

Ik gebruik cookies voor een zo goed mogelijke werking van deze website, en om de inhoud van advertenties op Facebook en Instagram af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren.

 

Cookies Facebook advertenties
Met jouw toestemming gebruik ik cookies van Facebook (Facebook Pixel) om je gerichte advertenties via Facebook te kunnen aanbieden. Wil je meer weten over de cookies van Facebook? Klik dan hier.

 

Tracking cookies
Daarnaast gebruik ik - met jouw toestemming - sitetracking van ActiveCampaign. Ook dan wordt een cookie geplaatst, die bijhoudt welke pagina's jij op www.bewustwoording.nl bezoekt. Met deze gegevens kan ik mijn marketing, diensten en advertenties beter aanpassen aan jouw interesses. Wil je meer weten over sitetracking via ActiveCampaign? Klik dan hier.

 

Cookies Google Analytics
Om mijn website statistieken bij t ehouden, maak ik gebruik van Google Analytics. Ook door Google Analytics worden cookies geplaatst. Dit geeft mij nuttige inzichten hoe de bezoekers van www.bewustwoording.nl de site gebruiken, en door hoeveel mensen mijn website per maand wordt bezocht. Het doel hiervan is de optimalisatie van het gebruik van www.bewustwording.nl.

 

Google Analytics doet zijn (haar?) uiterste best om alle informatie te anonimiseren. Zo maken zij geen gebruik van jouw eigen, unieke IP-adres. Dat betekent dus ook dat ik jouw webbezoek  niet via Google Analytics kan herleiden. Google Analytics heeft haar privacybeleid uitgebreid beschreven. Je vindt deze informatie hier. 


Online reactie plaatsen op mijn website
Mijn website is gebouw met WordPress. Je kunt op mijn blogs (artikelen) reageren via de reactie-module (het comment-systeem) van WordPress. Dit systeem maakt gebruik van cookies om na te gaan of je bent ingelogd, en op welke manier je gebruik maakt van www.bewustwoording.nl. Voor de goede orde: WordPress heeft geen toegang tot de gegevens die je invult bij deze reactiemodule (en de gegevens die je dus op deze manier met mij deelt).

 

Uitschakelen en verwijderen van cookies
Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit is altijd mogelijk. Je kunt je cookies verwijderen of uitschakelen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

 

SOCIAL MEDIA


Ik deel graag mijn kennis en ervaring met andere ondernemers (en wie verder daarin is geïnteresseerd).  Daarom plaats ik regelmatig interessante content op mijn website over schrijven, marketing en bewustwording. Ik vind het natuurlijk leuk als jij deze content deelt met jouw netwerk, of dat nou prive is of zakelijk. Je kunt mijn content dan ook heel makkelijk delen via social media, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Dit kan o.a. door de Social Media (share) buttons van deze social media platforms te gebruiken die op mijn website zijn geplaatst.

Van de volgende social media platforms heb ik deze social share buttons geplaatst. Wil jij weten hoe elk van deze social media platforms omgaan met jouw privacy? Onderstaand heb ik de links naar de verschillende privacyverklaringen van deze social media platform voor je verzameld:


EXTERNE LINKS


Ik heb ook links naar andere (externe) websites op mijn eigen mijn website. Door op die desbetreffende link te klikken, ga je dus naar een andere website (buiten Bewustwoording.nl om). Het is mogelijk dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Wil je daar meer over weten? Kijk dan bij de cookie- of privacyverklaring van de betreffende (externe) website.

 

BEWAARTERMIJN VAN JE GEGEVENS


Ik bewaar je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Heb je je uitgeschreven voor min e-mails via de eerder genoemde opties? Dan worden je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit mijn e-mailsysteem verwijderd.

De gegevens in mijn boekhoud- en CRM-systeem bewaar ik minimaal 7 jaar. Dit is noodzakelijk om aan mijn wettelijke administratieve bewaarverplichtingen te voldoen. Ik verwijder deze gegevens binnen 1 jaar na het verlopen van deze bewaarverplichting. Tenzij er andere/verdere wettelijke verplichtingen bestaan (of volgen in de toekomst) om je gegevens langer te bewaren, en/of beschikbaar te houden.

 

VERWIJDEREN VAN JE GEGEVENS / AFMELDEN VAN MAILINGLIST

Heb je je ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, een gratis download aangevraagd, jezelf aangemeld voor een gratis consult en/of een betaalde workshop en/of training, een contactformulier ingevuld of een bestelling geplaatst (zoals een van mijn trainingen of andere producten)? En wil je in de toekomst geen e-mail meer van mij ontvangen? Dan kun je je altijd weer heel eenvoudig uitschrijven.

 

Je kunt je altijd weer uitschrijven van mijn mailinglist door te klikken op de uitschrijflink (onderaan de mail die je hebt ontvangen), door een reply te sturen op de desbetreffende mail met het verzoek om je uit te schrijven, of door op een andere gewenste manier contact met mij op te nemen. Ik zal je e-mailadres (en overige gegevens) direct uit mijn bestand verwijderen.

 

SCHRIFTELIJKE VERZOEKEN INDIENEN 

 

Wil je gebruik maken van een van de bovengenoemde rechten? Geen probleem. Laat het me direct weten door me een email te sturen. Ik zal je verzoek z.s.m. en uiterlijk binnen 4 weken in behandeling nemen. Je kunt je verzoek aan mij e-mailen via ilse@bewustwoording.nl.

 

WIJZIGINGEN


Ik behoud me te allen tijde het recht mijn privacybeleid te wijzigen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

 

VRAGEN, FEEDBACK OF OPMERKINGEN? 

 

Ik heb mijn uiterste best gedaan om deze Privacy Statement zo juist en volledig mogelijk te maken. Mocht je desondanks een onvolkomenheid spotten, of heb je een vraag of opmerking over deze Privacy Statement? Of wil je feedback delen? Laat het me weten, dat waardeer ik zeer!

(c) IDB Communicatie / Bewustwoording.nl Business coaching
Amsterdam, 22 mei 2018

 

Goed om te weten: door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met mijn  privacy- en cookie-beleid, zoals op deze pagina staat omschreven. 

 

IN HET KORT:

 

Strikt vertrouwelijk
Bewustwoording.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website. Ook die van jou. Daarom behandel ik alle persoonlijke informatie die je verschaft - uiteraard - strikt vertrouwelijk. Ik gebruik jouw gegevens alleen om je bestellingen (je aanmelding voor een training bijvoorbeeld) en/of onze afspraken zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zal ik deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming volgens de AVG-richtijnen.

 

Copyright
Vertrouwelijkheid werkt natuurlijk twee kanten op. 🙂 Het copyright van alle teksten en afbeeldingen op deze site (inclusief deze privacy statement) berust bij IDB Communicatie/Bewustwoording.nl Businesscoaching. Het is dus niet toegestaan teksten of afbeeldingen van deze site over te nemen zonder voorafgaande - schriftelijke - toestemming.

 

Verwerking persoonsgegevens
Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet. Bewustwoording.nl zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen (dat vind ik zelf ook niet ok als dat bij mij gebeurt). Ik zal deze gegevens uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Als je echter een bestelling plaatst en/of een afspraak maakt, heb ik nu eenmaal je naam, e-mailadres, bedrijfs- en betaalgegevens nodig om deze goed af te handelen.

 

Gebruik e-mailadres
Bewustwoording.nl gebruikt je e-mailadres om je te informeren over schrijftips, marketingtips, ontwikkelingen, diensten, events en acties. Wil je geen e-mails meer ontvangen? Geen probleem. Geef dat gewoon aan door je uit te schrijven: klik op op de uitschrijflink onderaan de e-mail die je hebt ontvangen of stuur een e-mail aan ilse@bewustwoording.nl met het verzoek om je uit te schrijven. Vanaf dat moment ontvang je geen e-mails meer van Bewustwoording.nl. Toch spijt? Dan kun je je natuurlijk altijd weer aanmelden. 😉


Recensies

Een leuke recensie plaatsen of een reactie op een van mijn blogs of artikelen? Dat is altijd fijn! Je kunt er zelf voor kiezen om je naam of andere persoonlijke gegevens te vermelden. Ik ben uiteraard nieuwsgierig naar de meningen en ervaringen van bezoekers dus laat me weten wat je van deze website en mijn diensten vindt. Ik houd me wel het recht voor om reacties - die niet aan de sitevoorwaarden te voldoen of in strijd zijn met algemene normen en waarden - niet te publiceren.

 

Cookies
Cookies zijn kleine stukjes informatie die door je browser worden opgeslagen op je computer, je tablet of je smartphone. Bewustwoording.nl gebruikt cookies om jou als bezoeker te herkennen bij je volgende bezoek aan deze website. De gegevens over het gebruik van deze website (zoals de statistieken van Google Analytics) en de feedback/informatie die ik zo krijg van de bezoekers aan deze website, helpen mij om www.bewustwoording.nl en mijn dienstverlening verder te ontwikkelen en te verbeteren.

 

Dankzij deze cookies kan ik nuttige informatie verzamelen over het gebruik van de diensten en het functioneren van de website van Bewustwoording.nl. Deze informatie zal ik uiteraard niet met derden delen op welke manier dan ook. Niet alleen om dat ik daar strikt op  tegen ben, maar ook omdat dit in strijd is met de richtlijnen van de AVG.

 

VOLLEDIG PRIVACY STATEMENT:

 

OVER MIJ


Bewustwoording.nl wordt beheerd door Ilse de Boer. Bewustwoording.nl is een handelsnaam van IDB Communicatie in Amsterdam, en als zodanig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.


Mijn gegevens zijn: 
IDB Communicatie/Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
KvK: 34296021

 

DE GEGEVENS DIE IK VERZAMEL:


In de volgende situaties kan je gevraagd worden om je gegevens aan mij te verstrekken:
- wanneer je je inschrijft voor mijn gratis nieuwsbrief
- een gratis download aanvraagt (zoals bijvoorbeeld mijn gratis marketingplanner of een gratis E-book),
- je jezelf aanmeldt voor een gratis telefonisch consult
- je een andere afspraak maakt via mijn website
- je jezelf aanmeldt voor een betaalde workshop en/of training
- een contactformulier op mijn website invult
- een aankoop/bestelling doet via mijn website
- op een andere manier een aankoop of inschrijving doet
- of andere aanvragen of aanmeldingen doet voor één van mijn producten en/of diensten.

 

Alleen door jouzelf verstrekte gegevens
Voor de volledigheid: ik verwerk alleen de gegevens die je zelf aan mij verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Je voor- en achternaam
  • Je e-mailadres (zakelijk of prive)
  • Je telefoonnummer (mobiel of prive)
  • Je website (van jou persoonlijk of jouw bedrijf)
  • Je bedrijfsnaam
  • Je straat en huisnummer (van jezelf of je bedrijf)
  • Je postcode en woonplaats (van jezelf of je bedrijf)
  • Je inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel
  • Je IP-nummer
  • Je btw-nummer (in verband met de facturering)

 

HET DOEL VAN JE PERSOONSGEGEVENS

Je persoonsgegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

  • Commerciële mailings: ik gebruik je voornaam en e-mail adres voor het mailen van mijn zakelijke/commerciële nieuwsbrieven (zoals mijn meest recente blogs, marketingtips en schrijftips en andere informatie over Bewustwoording.nl zoals de nieuwe schrijftrainingen). Dit doe ik overigens maximaal 2 keer per maand. Je kunt je altijd weer uitschrijven voor deze commerciële mails via de link onderaan de e-mail die ik je stuur.
  • Marketingdoeleinden/advertenties op social media: ik gebruik je voornaam en e-mailadres ook voor andere marketingdoeleinden, zoals advertenties op Instagram, Facebook en Linked-in. Dit doe ik uitsluitend met de gegevens die ik van jou heb gekregen (die je dus zelf hebt gedeeld met mij). Zie de vorige alinea in welke gevallen je jouw gegevens met mij kunt hebben gedeeld. Het hierboven genoemde gebruik van je gegevens geldt alleen voor die specifieke gegevens, en niet voor de gegevens die ik van je heb gekregen, omdat je het contactformulier op mijn website hebt ingevuld.
  • Offertes maken: Ik kan de gegevens die je invult in het contactformulier op mijn website, zoals je naam, bedrijfsnaam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer gebruiken om een passende offerte voor je te maken voor het (her)schrijven van teksten, het geven van een schrijftraining of andere training of het geven van marketingadvies.
  • Vragen of opmerkingen beantwoorden: tot slot kan ik je ingevulde gegevens op het contactformulier gebruiken om je vraag of opmerking te beantwoorden die je op die manier bij mij hebt ingediend.

 

OPSLAG VAN GEGEVENS

Deze gegevens zal ik opslaan in mijn marketingprogramma ActiveCampaign.

 

Expliciete toestemming
Ik ben verplicht - volgens de AVG - om je hierover eenmalig een e-mail te sturen om je hiervoor expliciet toestemming te vragen.
Als ik deze expliciete toestemming niet van je ontvang, dan verwijder ik al je gegevens op de laatste dag van elke maand. Voor de volledigheid heb ik deze informatie over je toestemming vermeld op elk formulier dat je op mijn website kunt invullen.

 

ActiveCampaign
Je persoonsgegevens worden opgeslagen in mijn e-mail marketingsysteem ActiveCampaign. Deze worden opgeslagen op de servers van ActiveCampaign in de Verenigde Staten. Het is dus mogelijk dat jouw gegevens daar worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt (volgens de EU-VS Privacy Shield Framework). Hiervoor heb ik een - eenzijdige - overeenkomst met ActiveCampaign afgesloten. ActiveCampaign heeft alle benodigde en vereiste maatregelen genomen om jouw en mijn gegevens veilig te verwerken, door te geven en te bewaren. Wil je meer weten over het specifieke privacybeleid van ActiveCampaign? Klik dan hier voor meer informatie.

 

JOUW RECHTEN

Recht tot intrekking toestemming
Een van de rechten waarin de AVG voorziet, is jouw recht om je eerder gegeven toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken. Wil je die toestemming inderdaad intrekken? Dien dan een schriftelijk verzoek in (zie verderop op deze pagina). Dan zal ik jouw gegevens niet langer bewaren en/of verwerken in mijn systeem. Als je je toestemming intrekt, dan doet dat geen afbreuk aan de rechtmatigheid van mijn gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Recht tot inzage en rectificatie
Een ander belangrijk punt waar de AVG in voorziet is jouw recht tot inzage in jouw persoonsgegevens. Daarnaast heb je altijd het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Wil je inzage in je persoonsgegevens? Dien dan een schriftelijk verzoek in (zie verderop deze pagina hoe je dat kunt doen). Ik doe uiteraard mijn uiterste best om jouw gegevens correct te verwerken en op te slaan. Als jouw persoonsgegevens -  onverhoopt - toch onjuist, onvolledig of niet relevant zijn? Stuur je dan zo snel mogelijk een schriftelijk verzoek om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

 

Recht van wissen en beperken van verwerken
Daarnaast heb je volgens de AVG een recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking.

 

Recht tot bezwaar
Je hebt bovendien het recht om tegen de verwerking van jouw gegevens bezwaar te maken. Dit kan door het indienen van een schriftelijk verzoek.

 

Recht tot overdragen/overdraagbaar maken
Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens.

 

ONLINE BESTELLINGEN OF AANKOPEN


Ik gebruik de door jou aangeleverde gegevens om je bestelling (zoals je aanmelding voor een van mijn trainingen, workshops of andere betaalde diensten), optimaal te kunnen afwikkelen. Uiteraard verkoop of verstrek ik deze gegevens niet aan derden.

 

Jouw gegevens zullen uitsluitend aan anderen ter beschikking worden gesteld als zij nodig en betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling (zoals je betaling of de verzending van een bestelling per post of per koerier). Ik zal je hierover altijd informeren.

 

ONLINE BETALINGEN

 

Doe je een online betaling via mijn website? Dan word je voor deze betaling altijd verwezen naar de site van een 'Payment Processor' zoals Ideal of Mollie Payments. Dit gaat altijd via een beveiligde verbinding, om misbruik van je gegevens te voorkomen. Je betaalgegevens (of Ideal gegevens) worden niet gedeeld met mijn server, en ik heb dus ook geen inzicht in die gegevens. Je gegevens worden dus ook niet door mij opgeslagen.

 

Ik bewaar alleen de volgende gegevens:

Je voor– en achternaam
Dit doe ik om de correcte aflevering van je bestelling, aanmelding of afname van een van andere mijn diensten en producten te kunnen garanderen.

Je adres, postcode en woonplaats.
Dit doe ik om je de factuur voor je aankopen of bestellingen te kunnen sturen, en ervoor te zorgen dat je bestelling op het juiste adres wordt afgeleverd.

Je telefoonnummer
Door je telefoonnummer te vragen kan ik je op de hoogte houden over je aanmelding of bestelling. Mochten er last minute wijzigingen zijn in een training of een andere afspraak die we samen hebben gemaakt, dan kan ik je in ieder geval telefonisch bereiken. Het geven van je telefoonnummer is overigens nooit verplicht.

Je e-mailadres.
Ik heb je e-mailadres nodig om je bij elke bestelling (of aanmelding voor een van mijn trainingen of andere diensten) eenbevestiging en de bijbehorende factuur te kunnen sturen.  Indien je een bestelling hebt geplaatst die per post of koerier moet worden verzonden, dan zal PostNL jou - namens mij - een mail sturen met de track & trace code zodat je de aflevering kunt volgen.

Je IP-nummer
Bij het plaatsen van je bestelling (of aanmelding voor een van mijn trainingen of andere diensten of producten) wordt je IP-nummer online opgeslagen. Dit doe ik om eventueel misbruik bij de betaling te kunnen herkennen.

 

Heb je een transactie gestart (zoals een bestelling of betaling) en heb je deze transactie om welke reden dan ook niet afgerond? Dan verwijder ik deze genoemde transactiegegevens (je naam, adres, e-mail en IP-nummer) aan het eind van iedere maand. Deze gegevens worden dus niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk is.

 

ADVERTENTIES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM


Daarnaast deel ik gegevens, die je mij hebt gegeven (omdat je een gratis document hebt gedownload, een gratis consult hebt aangevraagd of een betaalde workshop/training of andere dienst/product bij mij hebt afgenomen). Dit doe ik om je op Facebook en Instagram gerichte advertenties te kunnen aanbieden in samenwerking met Facebook en Instagram.

 

BEVEILIGING


Ik heb mijn uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens veilig zijn. Denk hierbij aan verlies, misbruik of andere vormen van onrechtmatige handelingen. Ik heb daarom de volgende veiligheidsmaatregelen genomen:
- versleuteling middels een SSL-certificaat
- two-factor authentication
- passwords op mijn laptop

 

COOKIES


Yeah cookies! Oh nee, geen chocoladecookies (mijn favoriet!) maar computercookies 😉

 

Wat zijn computercookies dan wel? En wat doen ze? De website van De Consumentenbond zegt er het volgende over: "Een cookie is een klein tekstbestandje dat een website op de harde schijf van je computer zet * op het moment dat je de site bezoekt. De belangrijkste functie van cookies is om de ene gebruiker van de andere te onderscheiden. Je komt cookies dan ook veel tegen bij websites waarbij je moet inloggen. Een cookie zorgt dat je ingelogd blijft terwijl je de site gebruikt. (Bron: www.consumentenbond.nl dd 24 mei 2018)
* of op je tablet, smartphone of laptop! 

 

Wil je meer informatie over cookies? Via Google of andere browsers kun je meer actuele en uitgebreide informatie over cookies vinden.

 

Ik gebruik cookies voor een zo goed mogelijke werking van deze website, en om de inhoud van advertenties op Facebook en Instagram af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren.

 

Cookies Facebook advertenties
Met jouw toestemming gebruik ik cookies van Facebook (Facebook Pixel) om je gerichte advertenties via Facebook te kunnen aanbieden. Wil je meer weten over de cookies van Facebook? Klik dan hier.

 

Tracking cookies
Daarnaast gebruik ik - met jouw toestemming - sitetracking van ActiveCampaign. Ook dan wordt een cookie geplaatst, die bijhoudt welke pagina's jij op www.bewustwoording.nl bezoekt. Met deze gegevens kan ik mijn marketing, diensten en advertenties beter aanpassen aan jouw interesses. Wil je meer weten over sitetracking via ActiveCampaign? Klik dan hier.

 

Cookies Google Analytics
Om mijn website statistieken bij t ehouden, maak ik gebruik van Google Analytics. Ook door Google Analytics worden cookies geplaatst. Dit geeft mij nuttige inzichten hoe de bezoekers van www.bewustwoording.nl de site gebruiken, en door hoeveel mensen mijn website per maand wordt bezocht. Het doel hiervan is de optimalisatie van het gebruik van www.bewustwording.nl.

 

Google Analytics doet zijn (haar?) uiterste best om alle informatie te anonimiseren. Zo maken zij geen gebruik van jouw eigen, unieke IP-adres. Dat betekent dus ook dat ik jouw webbezoek  niet via Google Analytics kan herleiden. Google Analytics heeft haar privacybeleid uitgebreid beschreven. Je vindt deze informatie hier. 


Online reactie plaatsen op mijn website
Mijn website is gebouw met WordPress. Je kunt op mijn blogs (artikelen) reageren via de reactie-module (het comment-systeem) van WordPress. Dit systeem maakt gebruik van cookies om na te gaan of je bent ingelogd, en op welke manier je gebruik maakt van www.bewustwoording.nl. Voor de goede orde: WordPress heeft geen toegang tot de gegevens die je invult bij deze reactiemodule (en de gegevens die je dus op deze manier met mij deelt).

 

Uitschakelen en verwijderen van cookies
Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit is altijd mogelijk. Je kunt je cookies verwijderen of uitschakelen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

 

SOCIAL MEDIA


Ik deel graag mijn kennis en ervaring met andere ondernemers (en wie verder daarin is geïnteresseerd).  Daarom plaats ik regelmatig interessante content op mijn website over schrijven, marketing en bewustwording. Ik vind het natuurlijk leuk als jij deze content deelt met jouw netwerk, of dat nou prive is of zakelijk. Je kunt mijn content dan ook heel makkelijk delen via social media, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Pinterest. Dit kan o.a. door de Social Media (share) buttons van deze social media platforms te gebruiken die op mijn website zijn geplaatst.

Van de volgende social media platforms heb ik deze social share buttons geplaatst. Wil jij weten hoe elk van deze social media platforms omgaan met jouw privacy? Onderstaand heb ik de links naar de verschillende privacyverklaringen van deze social media platform voor je verzameld:


EXTERNE LINKS


Ik heb ook links naar andere (externe) websites op mijn eigen mijn website. Door op die desbetreffende link te klikken, ga je dus naar een andere website (buiten Bewustwoording.nl om). Het is mogelijk dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Wil je daar meer over weten? Kijk dan bij de cookie- of privacyverklaring van de betreffende (externe) website.

 

BEWAARTERMIJN VAN JE GEGEVENS


Ik bewaar je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen. Heb je je uitgeschreven voor min e-mails via de eerder genoemde opties? Dan worden je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit mijn e-mailsysteem verwijderd.

De gegevens in mijn boekhoud- en CRM-systeem bewaar ik minimaal 7 jaar. Dit is noodzakelijk om aan mijn wettelijke administratieve bewaarverplichtingen te voldoen. Ik verwijder deze gegevens binnen 1 jaar na het verlopen van deze bewaarverplichting. Tenzij er andere/verdere wettelijke verplichtingen bestaan (of volgen in de toekomst) om je gegevens langer te bewaren, en/of beschikbaar te houden.

 

VERWIJDEREN VAN JE GEGEVENS / AFMELDEN VAN MAILINGLIST

Heb je je ingeschreven voor mijn nieuwsbrief, een gratis download aangevraagd, jezelf aangemeld voor een gratis consult en/of een betaalde workshop en/of training, een contactformulier ingevuld of een bestelling geplaatst (zoals een van mijn trainingen of andere producten)? En wil je in de toekomst geen e-mail meer van mij ontvangen? Dan kun je je altijd weer heel eenvoudig uitschrijven.

 

Je kunt je altijd weer uitschrijven van mijn mailinglist door te klikken op de uitschrijflink (onderaan de mail die je hebt ontvangen), door een reply te sturen op de desbetreffende mail met het verzoek om je uit te schrijven, of door op een andere gewenste manier contact met mij op te nemen. Ik zal je e-mailadres (en overige gegevens) direct uit mijn bestand verwijderen.

 

SCHRIFTELIJKE VERZOEKEN INDIENEN 

 

Wil je gebruik maken van een van de bovengenoemde rechten? Geen probleem. Laat het me direct weten door me een email te sturen. Ik zal je verzoek z.s.m. en uiterlijk binnen 4 weken in behandeling nemen. Je kunt je verzoek aan mij e-mailen via ilse@bewustwoording.nl.

 

WIJZIGINGEN


Ik behoud me te allen tijde het recht mijn privacybeleid te wijzigen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.

 

VRAGEN, FEEDBACK OF OPMERKINGEN? 

 

Ik heb mijn uiterste best gedaan om deze Privacy Statement zo juist en volledig mogelijk te maken. Mocht je desondanks een onvolkomenheid spotten, of heb je een vraag of opmerking over deze Privacy Statement? Of wil je feedback delen? Laat het me weten, dat waardeer ik zeer!

(c) IDB Communicatie / Bewustwoording.nl Business coaching
Amsterdam, 22 mei 2018