Komen jouw teksten ook (te) traag op gang? Elke dag zie ik namelijk heel veel berichten op LinkedIn, Facebook en Instagram voorbij komen waarvan ik denk ‘Oei, gemiste kans’. Waarom dan? Omdat de – goedbedoelende – schrijvers van die teksten zich niet bewust zijn van de juiste volgorde van hun tekst. Hun tekst komt pas te laat op gang, en dat is jammer… In dit nieuwe blog licht ik alvast een tipje van de schrijfsluier op.

 

Goed om te weten

Goed om je ervan bewust te zijn: bij berichten op LinkedIn en Facebook worden alleen de eerste paar regels van je bericht getoond. Is dat je wel eens opgevallen? Het is dus slim om meteen – in die eerste paar regels – je punt te maken. Zeker als ondernemer! Zeker als je iets leuks/belangrijks wilt delen met je lezers.

 

Meteen de aandacht trekken
Het is dan ook cruciaal om meteen aan het begin van je bericht de aandacht te trekken. Zorg bijvoorbeeld voor een goede openingszin. En vertel direct wat de kern is van jouw bericht. Je verhuizing? Je nieuwe training? Je nieuwe blog?

 

Belangrijke informatie vooraan
Zet die belangrijke informatie in de eerste regels van jouw bericht! Anders loop je het risico dat die scrollende -mogelijke – klanten zomaar voorbij jouw leuke nieuwe bericht scrollen. En dat de boodschap van je nieuwe bericht letterlijk aan hen voorbij gaat. De aankondiging van je workshop. Of de geweldige aanbieding die je hebt. En dat zou natuurlijk heel jammer zijn!

 

Dubbele kans op succes
Als je een foto plaatst bij je bericht op Facebook of LinkedIn (altijd doen!) is het slim om ook altijd de boodschap van je bericht in de foto te zetten. Sommige mensen kijken vooral naar foto’s in hun tijdlijn, in plaats van de teksten in je bericht. Anderen letten weer eerder op teksten in hun tijdlijn. Door het belangrijkste wat je wilt delen én aan het begin van je tekst én in de foto te delen, heb je dus een dubbele kans op succes!

 

Even meekijken?
Twijfel je nog over je teksten? En zou je het fijn vinden als ik een keer meekijk met de opbouw van jouw blogs, website of jouw berichten op social media? Maak dan gebruik van mijn gratis sessies van 20 minuten! Deze week heb ik nog 1 plek over (op donderdag)! Is die plek voor jou? Meld je nu aan via deze link:  Gratis inspiratie-sessie