Zakelijke teksten zijn natuurlijk – uiteindelijk – bedoeld om meer leuke nieuwe klanten aan te trekken. Dus is het belangrijk om overtuigende teksten te schrijven. Hoe doe je dat dan? In mijn nieuwe blog geeft ik je alvast een tip voor het schrijven van overtuigende teksten met meer (bewijs)kracht.

 

Slim feiten gebruiken

Wil je je teksten extra kracht bijzetten? En dus overtuigender maken? Dan is het slim om feiten te gebruiken. Dat kunnen leerzame statistieken zijn, indrukwekkende/schokkende cijfers uit onderzoeken of andere interessante feiten.

 

Je lezers wakker schudden
Stel je bent loopbaancoach en je begeleidt werknemers bij het voorkomen van een burn-out. Om je opdrachtgevers én die werknemers bewust te maken dat de kans op een burn-out heel groot is, is het slim om dan relevante cijfers en feiten te delen in je teksten. Bewustwoording, noem ik dat 😉

 

Bijvoorbeeld:
1 op de 7 werknemers heeft burn-outklachten. (Bron: CBS en TNO)
1,2 miljoen mensen in Nederland hebben burn out verschijnselen. (Bron: CBS).

 

Best schokkende cijfers
Ik vind deze cijfers best schokkend. Jij? Je kunt van dit soort feiten en cijfers gebruik maken om je lezers (lees: potentiële nieuwe klanten) wakker te schudden. En ze dus eerder in actie te laten komen! Bonustip: vermeld altijd de bron van de cijfers. Dit verhoogt de relevantie en de betrouwbaarheid.

 

Goed voor je expertstatus
Het tweede voordeel van het delen van feiten is dat je ook meteen laat zien dat jij verstand hebt van je vak. Goed voor je expertstatus dus! En om (bewust of onbewust) meer vertrouwen te wekken bij toekomstige klanten. Maak dus vooral gebruik van dit soort slimme schrijftechnieken.

 

Teksten schrijven: vak apart 😊
Teksten schrijven is – al zeg ik het zelf – een vak apart. Het goede nieuws is: dat kun jij ook leren, zodat jij het maximale uit je teksten haalt. Meer leuke nieuwe klanten, en zelf meer plezier in het schrijven! Sterker nog: als ondernemer kun je niet zonder goede teksten!

 

Samen aan jouw schrijfskills werken?
Wil je samen met mij aan je schrijfskills werken? Boek dan je eigen persoonlijke schrijfcoaching via www.bewustwoording.nl/schrijfcoaching. In 2 uur gaan we met jouw teksten aan de slag. Je krijgt dan mijn eerlijke en opbouwende feedback hoe je jouw teksten commerciëler, overtuigender en strategischer maakt. Zodat jij je teksten vol zelfvertrouwen én trots met de hele wereld kunt delen. Gaaf toch? Doen? Leuk!