Veel ondernemers schieten direct in de stress als ze weer een leuke tekst moeten bedenken. Voor hun blog, nieuwsbrief of op social media. Waarover moeten ze dan schrijven? Soms is inspiratie namelijk ver te zoeken. Mijn schrijftip van deze keer: recycle gewoon! Hoe dan? Dat leg ik je uit in dit nieuwe blog…

 

Haal het maximale uit je content

Heb je al heel veel geweldige, populaire content geschreven? Hele populaire blogs met een aantal goede tips of mooie inzichten? Veelgelezen tips op Facebook of Instagram met ook veel likes? Of heb je een leuke nieuwsbrief waar je heel veel reacties op hebt gehad?

 

Als je al veel goede content hebt, zou het zonde zijn als je die onderwerpen én die teksten niet nog een keer slim gebruikt. Zeker als je de laatste tijd veel nieuwe volgers hebt gekregen! Dus: recycle je goede content vooral!

 

Slim content recyclen: manier 1
Hoe je jouw content slim recyclet? Ik geef je hier een paar voorbeelden. Doe er je voordeel mee 😉

 

Stel je hebt een populair blog met 10 hele goede tips gedeeld op je website. Maak dan bijvoorbeeld van elke tip een nieuw -apart – bericht voor Instagram of je zakelijke Facebook-pagina!

 

* Herschrijf je teksten indien nodig: giet er net even een ander ‘sausje’ over (zoals een nieuw intro of openingszin)
* Bedenk voor elke bericht een goede (nieuwe) call-to-action (met link naar je huidige aanbod)
* Zoek er mooi beeld bij (via Canva bijvoorbeeld)
* Verdeel deze content over de komende weken of maanden en je kunt weer even vooruit! Fijn toch?

 

Slim content recyclen: manier 2
Je kunt ook het omgekeerde doen. Heb je een geniale tip gedeeld op Facebook, Instagram of LinkedIn? En heb je daar veel likes en comments op gehad?

 

Dan leeft dat onderwerp dus kennelijk in jouw netwerk. Dan is het dus slim om die geniale tip te gebruiken als basis voor een uitgebreid blog op je website. Of een uitgebreid artikel op LinkedIn!

 

Hergebruiken in andere vorm
Kijk dus eens terug naar je eerdere content en hergebruik deze gerust in een andere vorm. Zo hoef je niet steeds een nieuw onderwerp te verzinnen als je dit lastig vindt. Of als je een keer geen inspiratie hebt. Veel succes en vooral veel plezier met schrijven!

 

Inspiratie nodig? Of feedback?
Heb je toch nog inspiratie nodig voor je social media? Je blogs? Of de teksten voor je website? Of heb je een andere schrijfvraag? Mail me gerust via ilse@bewustwoording.nl, dan denk ik met je mee! Leuk!