In mijn vorige schrijftip heb ik je uitgelegd waarom het slim is om op je website voor opvallende buttons te kiezen in plaats van gewone links in je tekst. Zeker als je je lezer ergens voor wilt laten kiezen!

 

Buttons vallen namelijk meer op in je tekst. Zeker als je deze buttons een opvallende kleur geeft. Je lezer zal dan eerder geneigd zijn hierop te klikken.
✅ Om zich aan te melden voor je gratis weggever.
✅ Om zich aan te melden voor die leuke workshop die je organiseert.
✅ Of om contact met jou op te nemen voor meer informatie.
✅ Of natuurlijk helemaal leuk: het maken van een afspraak!

 

Het nummer 1 doel van je tekst 
Want dat is uiteindelijk het nummer 1 doel van je marketingteksten: dat je lezers in actie komen. En niet meteen doorscrollen naar een volgend bericht op het wereldwijde web. Het bericht van je concullega bijvoorbeeld. 🚨🚨 🚨 Spoiler alert: soms hebben je lezers wat meer berichten van je nodig voor ze ‘opgewarmd’ zijn om in actie te komen. Het is dus vooral ook een kwestie van een lange adem hebben! En consequent zichtbaar zijn…

 

Opvallende emoji’s
Je kunt je berichten bijvoorbeeld op Facebook of Instagram ook extra laten opvallen door in je tekst kleurrijke emoji’s te gebruiken. Zeker als je dat doet in de eerste 3 regels van je bericht. Dan valt je tekst namelijk net iets meer op tussen al die andere post op internet.

 

Je geeft ook al een (subtiel) signaal over de inhoud van je tekst. Een voordeel, een waarschuwing of een aansporing om op een link te klikken. Zie onderstaand voorbeeld!

 

Slimme kleuraccenten
Ook in de rest van je tekst kun je gebruik maken van emoji’s voor extra kleuraccenten in je tekst. Zoals:
✅ als je de voordelen van iets benoemt
🚨 als je iemand ergens voor wilt waarschuwen
👉 als je iemand op een link attent wilt maken (en vooral wilt aanmoedigen hierop te klikken).

 

Gratis feedback op je teksten
Veel succes en vooral plezier bij het schrijven van je teksten! Wil je graag een keer gratis feedback op je (korte) teksten?
Geef je dan op voor mijn gratis telefonische sessie van 20 minuten. Dan kijk ik gewoon even met je mee. Nieuwsgierig?

👉 Meld je nu meteen even aan via www.gratis-inspiratiesessie.nl. Leuk!  (het lukt even niet om hier een button van te maken, anders had ik dat natuurlijk meteen gedaan) 😉