BLog Bewustwoording Schrijftip

Misschien herken je het wel. Je opent een website en BAM: een grote lap tekst recht in je gezicht. Of je bent aan het scrollen op Instagram, LinkedIn of Facebook. En je komt een bijna massief blok met tekst tegen. Nodigt dat uit tot lezen? Nope.

 

En dat is natuurlijk zonde als jij degene bent die zo’n lange lap tekst heeft gedeeld. Een tekst waar je reuze je best op hebt gedaan…. Gelukkig heb ik een aantal schrijftips hoe je jouw tekst wel lekker luchtig maakt!

 

Massief schrikt af! 
Te veel tekst dicht op elkaar gepropt schrikt je lezers af. Oeps. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt met je zo zorgvuldig geschreven tekst. Let er dus op dat je geen lange lappen tekst online zet. Want het risico is dat je lezers niet eens de moeite nemen om de teksten te lezen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van de tijd en aandacht die je aan je mooie tekst hebt besteed!

 

Hoe geef je lucht aan je tekst? 
Maar…. Hoe zorg je dan voor lucht en ruimte in je tekst, zodat jouw zorgvuldig geschreven tekst WEL uitnodigt om te lezen? Daarvoor heb ik een hele eenvoudige schrijftip, die je meteen in elke tekst kunt toepassen.

 

Schrijftip: gebruik witregels

De meest eenvoudige manier om je tekst luchtig te houden is namelijk het gebruik van witregels. Witregels geven namelijk altijd lucht en ruimte aan je tekst. Witregels zorgen ook voor rust en overzicht in je tekst.

 

Hoe gebruik je witregels in jouw teksten? 
Witregels gebruiken is heel simpel. Deel je tekst op in verschillende korte alinea’s. Maak alinea’s van maximaal 3-5 regels. Kies de zinnen en onderwerpen die bij elkaar horen, en zet telkens een witregel ertussen!

 

Meer leuke schrijftips krijgen? 
Veel succes met het schrijven van je teksten! Heb je iets aan deze tips gehad? Of heb je andere vragen over het #schrijven van teksten? Laat het me weten in de comments, daar ben ik heel nieuwsgierig naar!

 

Persoonlijke feedback op jouw teksten?
PS: Wil je graag een keer gratis persoonlijke feedback op een korte tekst? Ben je niet happy met je #blogs, de #teksten op je site of je berichten op Insta? No worries, daar zijn leuke schrijfcoaches voor. Ik bijvoorbeeld!😉 En ik kijk ook graag met jou mee! Vind ik leuk, namelijk. Meld je gewoon even aan voor je gratis sessie via www.gratis-inspiratiesessie.nl. Leuk! En: het kost je niets, alleen 20 minuten van je tijd.