Geen tijd. Geen zin. Geen inspiratie. En toch zou je eigenlijk weer een bericht voor Facebook moeten schrijven. Of je nieuwe blog. Zucht. Help! Herkenbaar? In mijn nieuwe blog geef ik je 4 tips om het schrijven van je content slim vooruit te plannen.

 

Schrijftip 1: plannen in agenda
Wat ik zelf altijd doe, is aan het begin van elke maand een ochtend of middag plannen om alvast een voorraadje berichten te schrijven. Zoals voor deze schrijftips! Dat is voor mij een fijne stok achter de deur.

 

Schrijftip 2: inspiratie handje helpen
Als ik eenmaal AAN sta en lekker in die schrijfflow zit, dan staan al die nieuwe berichten voor de komende maand zo op papier. Soms komt die schrijfflow nu eenmaal niet vanzelf: en zul je jouw inspiratie even een handje moeten helpen. In alle eerlijkheid: ook bij mij komt die inspiratie niet zomaar aanwaaien hoor ;- #justsaying. Ik weet wel wat ik kan doen om in die flow te komen!

 

Schrijftip 3: efficiënt werken
Als ik dan toch lekker bezig ben, maak ik ook meteen – in een keer, lekker efficiënt – alle bijbehorende foto’s. Ik zet alles bij elkaar in een map, of plan ze alvast in op Facebook of Instagram. Of ik zet ze alvast als concept op mijn website. Dan heb ik daar de rest van de maand geen omkijken meer naar.

 

Schrijftip 4: inspiratie vastleggen
Als ik tussendoor inspiratie heb voor blogs, social media of mijn nieuwsbrief, dan zet ik dat in mijn favoriete notitieboekje. Zo heb ik altijd een voorraadje ideeën! Dit werkt voor mij ideaal en efficiënt. #aanrader

 

Extra inspiratie nodig bij het schrijven?
Heb je extra inspiratie nodig? Of wil je dat ik een keer meekijk met je blogs of Facebook-berichten? Of meekijk met je website? Mail me gerust via ilse@bewustwoording.nl of maak gebruik van mijn gratis inspiratiesessies van 20 minuten! Deze week heb ik nog twee plekken over… Meld je nu dus meteen even aan. Leuk! Klik hier.