Schrijftip 8: Gebruik winsttaal

schrijftip gebruik winsttaal

In mijn vorige blog (schrijftip 7) heb ik je al een aantal tips gegeven hoe ‘verliestaal’ je op een slimme, strategische manier inzet. Er is ook een tegenhanger van verliestaal. Je raadt het al: winsttaal! In dit blog vertel ik er meer over!

 

Bij winsttaal focus je op Het Grote Voordeel voor je lezers. Wat levert het je lezers – concreet – op als ze in actie komen? Hoe worden ze beloond? Waarmee? Hoe voelen ze zich dan?

 

Sneller in actie
Je kunt deze schrijftechniek – net als verliestaal – heel goed inzetten om je lezers te overtuigen sneller in actie te komen. DOEN wat jij wilt, op de manier die JIJ wilt. Je wilt tenslotte dat jouw lezers bijvoorbeeld klikken op de link om zich aan te melden voor jouw gave nieuwe workshop. Of om een afspraak met jou te maken. Of om je gratis weggever te downloaden.


Gretig en hebberig maken
Als je je woorden zorgvuldig kiest, prikkel je namelijk de nieuwsgierigheid van je lezers. Je maakt je lezers – als je het goed aanpakt – bovendien gretiger en hebberiger. Mooi toch, dat je dat met je taalgebruik kunt bewerkstelligen? Ik hou d’r van… 😊

 

Gevoelig voor voordeel
We zijn bovendien allemaal wel gevoelig voor speciale aanbiedingen en het behalen van extra voordeel. Toch? Woorden als ‘gratis’, ‘korting’, ‘actie’ en ‘cadeau’ doen het altijd goed. Dit is de win-win van winsttaal: maak hier dus vooral gebruik van in je teksten waar mogelijk.

 

Voorbeelden van winsttaal
Het is daarbij slim om altijd het – concrete – voordeel te benoemen. Wat krijgen ze bijvoorbeeld gratis? Of krijgen ze een superfijne korting?

Een aantal voorbeelden van winsttaal:
– Schrijf je vandaag nog in voor deze leerzame Instagram-workshop, en je krijgt een vroegboekkorting van 15 euro! Schrijf je hier in.
– Word nu lid van onze sportschool en je mag 2 maanden gratis trainen! Hiermee bespaar je direct € 50,-. Meld je hier aan.
Reserveer deze prachtige strandvilla vandaag nog: dan krijgt u een heerlijk 4-gangen welkomstdiner voor 2 personen van ons cadeau.

 

Zie het verschil in taalgebruik
Bonustip: maak het voordeel heel specifiek voor je lezers. Zie bijvoorbeeld het verschil in:
– Je krijgt 10% korting
of
– Je bespaart 15 euro.

 

In het tweede voorbeeld hoeft je lezer niet te rekenen. Lekker makkelijk. Je geeft ook direct meer duidelijkheid welk concreet bedrag hij of zij kan besparen. Altijd fijn. 😉

 

Maak het ze makkelijk
Nog een bonustip (ik ben vandaag lekker op dreef). Maak het je lezers makkelijk om -als je ze eenmaal nieuwsgierig en hebberig hebt gemaakt – direct hun voordeel te pakken. Gebruik een call-to-action én een klikbare link. Je wilt tenslotte dat ze IN ACTIE komen, in plaats van door te scrollen.

 

Gun jij jezelf een leuke schrijfcoach?
Wil jij je jouw klanten blij maken met jouw onweerstaanbare aanbod? En zelf trots zijn op je teksten? Gun jezelf dan een leuke schrijfcoach (hint) en meld je aan voor je eigen superleuke schrijfcoaching. In 2 uur geef ik je heel veel tips hoe je jouw teksten versterkt! Hoe je je lezers strategisch uitnodigt om juist bij jou klant te worden. Zodat jij meer inkomsten krijgt. Jij blij, klant blij, ik blij. Als dat geen winsttaal is… 😉

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01