Over storytelling, symboliek en boodschappers

Bewustwoording blog (4)

Ik hou van symboliek. En ik hou van deze prachtige kleur groen (die komt binnenkort in de keuken, mocht het je interesseren ?) én ik hou van lieveheersbeestjes. Dus dit tafereeltje moest ik natuurlijk even vastleggen… ?

 

Het pad van dit lieveheersbeestje en dat van mij kruisten elkaar laatst. Nou ja, hij/zij vloog *pok* tegen mijn gezicht aan in de keuken. Oh hoi! ?‍♀️

 

Prachtige boodschappers 
Lieveheersbeestjes zijn – als je daarvoor open staat – prachtige boodschappers: dat je op het juiste pad bent is bijvoorbeeld een van de betekenissen van deze diersoort. Ook al voelt die koers, dat juiste pad voor mij op dit moment heel onzeker. Ergens weet en voel ik dat diep van binnen heus wel welke koers ik mag varen. Welk pad ik heb gekozen en mag blijven volgen.

 

Ergens voel ik me ook wat verloren, met alles wat er nu opeens in onze wereld gebeurt. Zo onwerkelijk! Wetend dat paden soms grillig zijn. Spannend. Onbekend. Onzeker.

 

En als hardcore controlfreak zou ik dan zooo graag willen weten waar die koers van mij heen gaat. Of dat iemand die me gewoon ff zegt: dit ‘moet’ je doen en komt alles helemaal goed, schatje. Maar oh ja: iets met overgave en vertrouwen. ? Adem in, adem uit.

 

Storytelling 
Daarom hielp ik dit lieveheersbeestje graag op zijn/haar pad. Omdat het mij even stil liet staan bij mijn pad, en waar ik nu sta. Ik pakte daarom dit kleurkaartje dat ik als eerste zag om deze kleine kriebelaar naar buiten te zetten op mijn zonnige balkon. Veel meer de juiste habitat – met alle vrolijke bloemen – dan in mijn keuken tenslotte. Had ik zomaar bedacht.

 

Het lieveheersbeestje liep even wat rusteloos (of misschien wel nieuwsgierig?) over het kleurkaartje. Stond ff stil. Sloeg rechtsaf toen hij/zij merkte dat hij/zij vast liep. En ging onverschrokken verder, tot hij/zij zijn vleugels opnieuw uitsloeg. Ik hou dr van.

 

(Ok dit zijn wat aannames maar ik hou van storytelling hè) ? En hoe toepasselijk is dan ook de naam van deze kleur (koers). Ik zeg: #heeltoepasselijk

 

En jij? 
Anyway…. Ben jij nog een beetje op koers? Of is het nog wat wankel en wiebelig? Kun je daar al woorden aan geven? Of zal ik met je mee #bewustwoorden?

 

Stuur me gerust een mailtje via ilse@bewustwoording.nl of vraag een gratis telefonische sessie van 20 minuten aan om te kijken of het samen klikt! Je mag me dan alles vragen over jouw teksten en jouw marketing! Leuk!

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01