Schrijftip: Maak het Coolblue

Bewustwoording schrijftip

Een van mijn leukste schrijfopdrachten was vorig jaar. Van een leuke opdrachtgever in de woonbranche! Voor hen schreef ik eerder veel verschillende teksten. Zoals interieurblogs, salespages en andere webteksten. Hun briefing was deze keer totaal anders. Verrassend. En vooral kort en duidelijk:

 

? Herschrijf onze site in de stijl van Coolblue.

 

En ik dacht ‘huh? Hoe bedoelen ze dat dan?’ ?

 

? Het antwoord: schrijf zinnen van maximaal 8 woorden.

 

Ha! Nog nooit gedaan. Maar ik dacht dat ik het wel kon. Heel Pippie’s.?

 

Uitdaging? Heerlijk! 
Dus ging ik de uitdaging graag aan. Ik merkte dat mijn zinnen echt korter werden. Grappig! Eerlijk is eerlijk. Het was wel veel tellen. Soms even puzzelen. Zinnen opdelen. Keuzes maken. Schrappen. Heel… veel…. schrappen zelfs. En toch? De teksten werden gaaf. Snel. Lekker kort. Zeker voor een website!

 

Slimme schrijftip
Dus hierbij een nieuwe schrijftip. Ideaal als je soms (te) lange zinnen schrijft. Herkenbaar? Doe dan eens als #Coolblue! Schrijf eens ultrakorte zinnen: telkens maximaal 8 woorden. Zoals ook in deze tekst. ? Al is het maar als leuke schrijfoefening.

 

Veel succes en plezier met schrijven! ?✍️

 

PS Vind je het leuk als ik een keer meekijk met je teksten? En je vrijblijvend feedback en nog meer leuke schrijftips geef? Leuk! Meld je dan aan voor een gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat ik je minimaal 3 gouden schrijftips geeft. Die je voor al je teksten kunt gebruiken. Dus doen! Meld je hier meteen even aan. Dan maken we zsm een belafspraak! 

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01