Schrijftip 10: Ga slapen!

Schrifjtip Ga Slapen

Ik hoor je denken: ‘Huh, Ils, wat lees ik nu? ‘Ga slapen?’ Toch is dit een van de stelregels voor het schrijven van mijn teksten die ik zelf áltijd toepas. Bij echt élke tekst. Waarom dan? Dat deel ik met je in dit nieuwe blog!

 

Soms kan ik echt (bijna) eindeloos lopen schaven aan een tekst. Herkenbaar? Je teksten worden namelijk echt beter als je ze herschrijft. Die ene zin verplaatsen. Net een ander woord. Nog een zinnetje erbij. Die ene zin er toch maar uit. En ja, het is ook een vorm van perfectionisme (ahem, I know) 😉 En misschien ook herkenbaar?

 

Mijn stelregel met schrijven
Mijn stelregel met schrijven is dat ik altijd (!) een nachtje slaap (letterlijk) over élke tekst. Mijn blogs, teksten op social media, het redigeren van opdrachten: zonder die laatste frisse blik gaan de teksten bij mij écht de deur niet uit (of online).

 

Frisse blik
Met een frisse blik zie je tenslotte altijd weer nieuwe aandachtspunten. Het is ook de uitgelezen kans om je tekst nog verder te finetunen. Een zin aanpassen die toch niet zo lekker loopt. Schrappen. (au). Nog De tekst finetunen met nog iets betere woorden of een nog iets sterkere volgorde.

 

Extra inspiratie
’s Nachts heb ik bovendien ook nog wel eens een briljante inval. Of heb ik opeens tijdens mijn dagelijkse ochtendommetje nieuwe inspiratie. Zonde om daar dan geen gebruik van te maken. Vind ik dan he.

 

Met een gerust hart delen
Daarom plan ik die extra ronde in bij elke eigen tekst of tekst die in opdracht herschrijf. Ook – juist – als ik een hele, hele strakke deadline heb gekregen van een opdrachtgever. Stressssss komt een tekst niet altijd ten goede, is mijn ervaring. Ook als ik de tekst al af heb, slaap ik er toch nog een nachtje over. En stuur ik de aangepaste tekst de volgende dag. Met een gerust hart. Omdat ik zeker weet dat ik er alles aan heb gedaan om de tekst te perfectioneren.

 

Twijfel je nog over jouw teksten?
Twijfel jij nog of je teksten goed genoeg zijn? De teksten op je site, je blogs of je Facebook-berichten? Ondanks dat nachtje slapen? En wil je jouw teksten graag nog even laten checken door een professional voordat je ze online zet? Of verstuurt? Goed plan! Al zeg ik het zelf 😉

 

Maak dan gebruik van mijn voordelige strippenkaart! Dan beloof ik je dat jij straks jouw teksten trots – en met een gerust hart – kunt delen. Doen? Leuk! Bestel je strippenkaart hier.

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01