Schrijftip 6: Leer van je statistieken

Schrijftip leer van je statistieken

Als schrijfcoach voor ondernemers spreek ik – duh – heel veel ondernemers. En natuurlijk gaat het dan vaak over hun teksten. En dan vooral over dat die ondernemers vreselijk balen dat ze zo weinig reacties krijgen op hun berichten op social media. Of op hun nieuwsbrief. Terwijl ze juist zo hun ontzettende best hebben gedaan een leuk, interessant en waardevol bericht van te maken. Ik snap dat dat balen is. Daarom hamer ik in dit blog nog maar eens op het belang van je statistieken!

Misschien heb jij het ook gemerkt. Je krijgt steeds minder reacties op Facebook en Instagram. En ook je bereik neemt af. Dat komt niet alleen omdat Facebook, Insta en LinkedIn overvol raken met al die miljarden gebruikers, zakelijke pagina’s en dan ook nog al die advertenties. Het is dus slim om te kijken waar en wanneer jouw fans en volgers online zijn!

Gemiste kans
Het is dan ook echt een gemiste kans als je geen gebruik maakt van de statistieken van je zakelijke Facebook- of Instagram-account. Ook al is er aan dat mysterieuze algoritme is ook werkelijk geen touw vast te knopen.

Inzicht is essentieel
En natuurlijk is het ook belangrijk om inzicht te hebben in de statistieken van je website. Hoeveel bezoekers komen er per maand op je website? En welke pagina’s bezoeken ze dan? Hoe lang? Klikken ze door? En welke blogs waren het populairst? Dat is namelijk hele nuttige informatie om je eventueel website bij te sturen! Een andere insteek of een betere navigatie.

Meten is weten
Hetzelfde geldt voor programma’s als Active Campaign voor je emailmarketing. Hoe vaak bekijk jij je statistieken eigenlijk? Meten is weten! Welke mails zijn het meest geopend? Welke niet? Welke onderwerpen scoren dus het best? En hoeveel mensen hebben doorgeklikt naar je site? Allemaal zeer nuttige informatie om de inhoud van je mails (en de timing) indien nodig bij te sturen.

Waardevolle informatie
Neem dus regelmatig de tijd om naar alle statistieken te kijken op het gebied van je content. Je zult zien dat dit je heel veel waardevolle informatie geeft. Hiermee kun je je social media, emailcampagnes en je website bijsturen. En dus je bereik vergroten! En daarmee je succes als ondernemer… #justsaying…

Jouw eigen leuke schrijfcoach (ik) 😉
Merk jij dat je lezers te snel afhaken als ze jouw website bezoeken? Of krijg je steeds minder reacties op je social media? Kom dan nu in actie. Gun jezelf (en je bedrijf) een eigen schrijfcoach! Zullen we dus samen met jouw teksten aan de slag gaan? Zodat jij meer leuke, nieuwe klanten aantrekt? Boek dan je eigen schrijfcoaching via www.bewustwoording.nl/schrijfcoaching. In 2 uur gaan we met jouw teksten aan de slag. Je krijgt dan mijn eerlijke en opbouwende feedback hoe je jouw teksten commerciëler, overtuigender en strategischer maakt. Doen? Leuk!

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01