Waarom deze teksten niet goed voelen (en wat je eraan kunt doen)

Bewustwoording blog waarom deze teksten niet goed voelen

Soms heb je zo’n week dat alles stroomt en klopt. Dat je zo’n heerlijke flow ervaart. Yay! Bij mij was dat vorige week het geval. Toen had ik namelijk o.a. een supermooi coachingsgesprek, met een lieve, bevlogen coach. Die – zoals ze het zelf verwoordde – het gevoel had “muurvast in de modder te staan”. Oei. Tot het moment van die heftige wake-up call… 

Onder de radar aanmodderen
Tot die tijd bleef ze maar zelf aanmodderen met haar teksten. Zat ze uren te zwoegen achter haar laptop. En dan was ze nog steeds niet happy met haar teksten. Meh. Delete. Delete. 

Dus bleef ze maar onder de radar. Zette ze maar niets op social media. En werd ze steeds verder vleugellam, en werd ze steeds minder blij van haar eigen bedrijf. En kreeg ze dus ook steeds minder klanten. En oeh. Daar gaat mijn schrijfcoachhart een beetje [krak] van. Een beetje boel zelfs. Au. ?

Heftige wake-up call
Zij bleef zo een paar maanden in haar eentje aanmodderen. Tot eind vorig jaar: het moment dat een van haar beste vriendinnen plotseling overleed. Een heftige wake-up call. Want die vriendin had er alles voor over gehad om nog alles uit haar leven te kunnen halen.

En dat was een keihard confrontatie voor deze coach. Want of zij zelf nou happy was met haar leven, en met haar bedrijf? Of zij zelf wél alles uit haar leven haalde? Nope.☹️

Anderen helpen
‘Toevallig’ kwam ze begin dit jaar op mijn pad. We hadden meteen een klik, en we maakten een afspraak voor een gratis inspiratiesessie. Leuk! En al samen pratend hoorde ik langzamerhand weer het enthousiasme over haar prachtige werk terugkeren in haar stem.

Omdat ze ZO veel houdt van haar vak: om mensen te helpen bij hun zingeving. Als ze kan helpen anderen die inzichten en bewustwording mag geven, over datgene haar cliënten wél gelukkig van worden. Waar ze wél trots op zijn. Waar ze wél weer vleugels van krijgen. Net als zij van haar coaching. En daar is ze ook nog een kei in, gezien de vele enthousiaste reviews op haar site.

Het verschil maken
En oeh. Wat word ik blij van zulke bevlogen ondernemers, die het verschil kunnen maken voor een ander. Hoe klein of hoe groot ook.

Onze gratis sessie smaakte dus voor ons allebei naar méér. Want dat ze iets moest/mocht met haar teksten, dat was wel duidelijk. En ook ik ben nu eenmaal ook zo’n helper. ?

Schrijfboost!
Dus schoof ze vorige week aan via Zoom voor mijn Feel Good Schrijfcoaching, om haar en haar bedrijf een flinke schrijfboost te geven. Om haar enthousiasme én deskundigheid zo te verwoorden, dat zij leuke nieuwe klanten zou aantrekken. Want dat verdient ze!

De opzet van de nieuwe webteksten (die ze zelf had geschreven aan de hand van mijn schrijftips uit haar inspiratiesessie) was al een prachtige start. Ik was zo trots op haar! Ook hier zag ik haar bevlogenheid alweer terugkeren. Waar ik helemaal blij van werd, was een deel van haar openhartige morning pages, die ze voorafgaand aan onze sessie met mij had gedeeld.

Energie en sprankeling
Deze morning pages schreef ze al jarenlang als vaste, mooie start van haar dag. Hierin voelde ik haar energie stromen, haar enthousiasme sprankelen en haar hart spreken. Hier voelde ik haar flow… Die teksten ráákten mij. Wow! Want daarin stonden zulke pareltjes van zinnen!

Recht vanuit haar gevoel geschreven: met zulke mooie inzichten en bespiegelingen! Haar why: haar bevlogenheid. Haar visie. Keuzes die ze al had gemaakt. Pure #bewustwoording dus. Ik werd er op mijn beurt zielsgelukkig van… ?

Marketing? Mwah.
Marketing is niet echt haar ding. En marketingteksten schrijven al helemaal niet. Laat haar maar lekker coachen! Ter inspiratie had ze al op de sites van een aantal collega’s gekeken. Maar nee: te zakelijk, te gelikt, te veel een eenheidsworst, te veel vanuit het hoofd geschreven.☹️

Die teksten voelden niet ok. Ze werd er niet blij van. En dat snap ik. Ik check dan zelf ook meteen uit. Ook misschien vanuit beroepsdeformatie, omdat ik meteen voel dat die teksten met (te) weinig gevoel zijn geschreven.

Rake teksten: jouw gevoel, jouw energie
Ook – en juist – je marketingteksten moeten namelijk vanuit je gevoel zijn geschreven. Zeker als je coach bent. Of healer. Of als je andere gave – hele persoonlijke – diensten en producten aanbiedt. Jouw energie moet erin zitten. Jouw vibe. Jouw hart.

Zodat jouw klanten – door het lezen van jouw teksten – in hun eigen hart VOELEN dat ze bij jou moeten zijn. Omdat die teksten hen raken. Omdat zij die verbinding met JOU voelen. Omdat jij jouw hart, jouw hele ziel en zaligheid in jouw teksten hebt gelegd.

En dat klopt altijd…
Dus ben ik nu bezig – met mijn gevoel voor taal én marketing ? – haar schrijfparels te verweven tot teksten voor haar website waar ze wél blij mee is. Omdat ze ook hierin haar gevoel volgt. Haar hart volgt: en dat klopt. Altijd.

En die bewustwoording? Daar doe ik het dan op mijn beurt weer voor. Dat ik dat blije, trotse gevoel voor haar mag verwoorden, en haar weer vleugels mag geven. #blijeschrijfcoachdus ?

En jij dan?
Als je ook maar iets herkent van deze coach, beloof je me dan dat je op z’n minst een keer een gratis inspiratie-sessie bij me doet? Want ik gun jou ook die sprankeling en energie in jouw bedrijf, en natuurlijk in jouw teksten. En natuurlijk die vleugels… ?

Groetjes,


Ilse

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01