Wollige taal rechtbreien

taaltip, schrijven, schrijftip, blogtip, teksten, copywriter, tekstschrijver, bewustwoording, ilse de boer, schrijfcoach, schrijven, teksten

Het is opvallend hoe vaak ik op zakelijke websites ‘wollige’ taal tegenkom. Want vooral gemeentes, zakelijke instellingen en grote bedrijven hebben de neiging om ingewikkelde, langdradige teksten te schrijven. Dan lees ik ellenlange zinnen, waar geen eind aan lijkt te komen. Of zinnen die ik *HUH* soms een paar keer moet lezen, voordat ik eindelijk snap wat er staat. ?  Toch hebben ook zzp’ers en kleine bedrijven er een handje van om wollige taal te schrijven. Want soms lees ik op hun website formele en afstandelijke woorden, die helemaal niet bij die leuke, betrokken, enthousiaste en originele ondernemers passen!

 

Gelukkig zijn daar schrijfcoaches voor… ?

 

Voorbeeld 1: formele taal vermijdenWij houden ons bezig met de ontwikkeling van verpakkingen, die niet alleen mooi zijn maar ook duurzaam.

Dat kan korter 😉

“Wij ontwikkelen mooie, duurzame verpakkingen.”Voorbeeld 2: lange zinnen vermijden We zijn constant bezig om de laatste trends op het gebied van marketing te volgen.  

Krachtiger is:

“Wij volgen altijd de laatste marketingtrends.”Voorbeeld 3: ambtelijke taal vermijden 


“Onze missie is om minder uitval van werknemers te realiseren, waardoor de onderbezetting van de afdelingen wordt voorkomen.

Vergelijk de vorige zin eens met deze zin:


“Onze missie is: minder uitval van werknemers om onderbezetting te voorkomen.”

 

Schrijftip: korte krachtige teksten schrijven 


Dit zijn slechts een aantal voorbeelden hoe je wollige taal snel kunt rechtbreien. Doe er je voordeel mee! Mijn tip: neem de teksten op je site nog eens kritisch door. Zodat je jouw teksten korter en krachtiger kunt maken!

 

Hulp nodig bij het schrijven van jouw teksten?

Kan ik jou helpen om korte, krachtige en succesvolle teksten te schrijven? Zodat jouw ideale klant vindt wat hij zoekt? Om ervoor te zorgen dat jouw ideale klant zich aangesproken voelt door jouw teksten? Zodat jouw ideale klant JA tegen JOU zegt?

 

Wil je samen aan de slag om de teksten op je website, je nieuwe E-book of de mails in je funnel te (her)schrijven? Ik heb volgende week nog 2 plekken vrij voor de uitgebreide 1-op-1 schrijfcoaching (bij mij in Amsterdam of via Skype).


Alle voordelen van de schrijfcoaching van Bewustwoording:

– een korte efficiënte sessie van 2,5 uur
– bij mij in Amsterdam (met lekkere koffie/thee + iets lekkers)
– of via Skype (lekker makkelijk vanaf je eigen werkplek)
– de beste tips & tricks van je eigen schrijfcoach, copywriter en marketingcoach ineen (mij)?
– na onze sessie uur weet je precies hoe en waar je jouw teksten kunt versterken
– na onze sessie hebben je teksten de juiste opbouw, inhoud en marketingtechnieken

Maak slim gebruik van mijn 11 jaar ervaring als copywriter en marketingcoach. Samen zorgen we ervoor dat jouw teksten duidelijk en aantrekkelijk genoeg zijn voor jouw ideale klanten. Ik geef je feedback, tips & tricks, inspiratie en nieuwe energie. Beloofd.

 

Gratis feedback op je teksten? 


Wil je even snelle, gratis feedback op een tekst? Omdat je er nog geen goed gevoel over hebt? Laten we gewoon even bellen! Dan kijk ik met je mee. Meld je hier aan voor jouw gratis sessie van 20 minuten.

 


Tot snel? Leuk!  
Groetjes,

Ilse

 


PS:  Wacht niet te lang met het aanmelden voor jouw schrijfcoaching: binnenkort vol = vol. Heb je nog vragen? Mail me dan gerust nog even via ilse@bewustwoording.nl.
Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

magazine, gratis magazine, gratis e-magazine, bewustwoording, schrijfmagazine, schrijven, teksten, schrijfcoach, schrijven als een pro, copywriting, tekstschrijver,

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach, storyteller en tekstschrijver. Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01

GRATIS

GRATIS mini schrijftraining
' Zo schrijf je teksten die werken'  

GRATIS E-magazine: 
 Schrijven als een Pro 

GRATIS Marketing !BOOST! sessie

GRATIS de leukste schrijftips