Wollige taal rechtbreien

taaltip, schrijven, schrijftip, blogtip, teksten, copywriter, tekstschrijver, bewustwoording, ilse de boer, schrijfcoach, schrijven, teksten

Het is opvallend hoe vaak ik op zakelijke websites ‘wollige’ taal tegenkom. Vooral gemeentes, zakelijke instellingen en grote bedrijven hebben de neiging om ingewikkelde, langdradige teksten te schrijven. Dan lees ik ellenlange zinnen, waar geen eind aan lijkt te komen. Of zinnen die ik *HUH* soms een paar keer moet lezen, voordat ik eindelijk snap wat er staat. 😕  Toch hebben ook zzp’ers en kleine bedrijven er een handje van om wollige taal te schrijven. Dan lees ik op hun website formele en afstandelijke woorden, die helemaal niet bij die leuke, betrokken, enthousiaste en originele ondernemers passen!

 

Gelukkig zijn daar schrijfcoaches voor… 😉

 

Voorbeeld 1:

Wij houden ons bezig met de ontwikkeling van verpakkingen, die niet alleen mooi zijn maar ook duurzaam.

Dat kan korter 😉

“Wij ontwikkelen mooie, duurzame verpakkingen.”

Voorbeeld 2:

We zijn constant bezig om de laatste trends op het gebied van marketing te volgen.  

Krachtiger is:

“Wij volgen altijd de laatste marketingtrends.”

Voorbeeld 3:

“Onze missie is om minder uitval van werknemers te realiseren, waardoor de onderbezetting van de afdelingen wordt voorkomen.

Vergelijk de vorige zin eens met deze zin:
“Onze missie is: minder uitval van werknemers om onderbezetting te voorkomen.”

 

Schrijftip: 
Dit zijn slechts een aantal voorbeelden hoe je wollige taal snel kunt rechtbreien. Doe er je voordeel mee! Neem de teksten op je site nog eens kritisch door. En kijk waar je jouw eigen teksten korter en krachtiger kunt maken!

 

Hulp nodig?
Kan ik jou helpen om korte, krachtige en succesvolle teksten te schrijven? Zodat jouw ideale klant vindt wat hij zoekt? Zodat jouw ideale klant zich aangesproken voelt door jouw teksten? Zodat jouw ideale klant JA tegen JOU zegt?

 

Wil je samen aan de slag om de teksten op je website, je nieuwe E-book of de mails in je funnel te (her)schrijven? Ik heb volgende week nog 2 plekken vrij voor de uitgebreide 1-op-1 schrijfcoaching (bij mij in Amsterdam of via Skype).Alle voordelen van de schrijfcoaching op een rijtje: 
✅ een korte efficiënte sessie van 2,5 uur
✅ bij mij in Amsterdam (met lekkere koffie/thee + iets lekkers)
✅ of via Skype (lekker makkelijk vanaf je eigen werkplek)
✅ de beste tips & tricks van je eigen schrijfcoach, copywriter en marketingcoach ineen (mij)😉
✅ na onze sessie uur weet je precies hoe en waar je jouw teksten kunt versterken
✅ na onze sessie hebben je teksten de juiste opbouw, inhoud en marketingtechnieken
✅ nu tijdelijk extra voordelig: slechts 195 euro

Maak slim gebruik van mijn 10 jaar ervaring als copywriter en marketingcoach. Samen zorgen we ervoor dat jouw teksten duidelijk en aantrekkelijk genoeg zijn voor jouw ideale klanten. Ik geef je feedback, tips & tricks, inspiratie en nieuwe energie. Beloofd.

 

Gratis feedback? 
Wil je even snelle, gratis feedback op een tekst? Omdat je er nog geen goed gevoel over hebt? Laten we gewoon even bellen! Dan kijk ik met je mee. Meld je hier aan voor jouw gratis sessie van 20 minuten.


Tot snel?
Groetjes,

Ilse


PS:  Wacht niet te lang met het aanmelden voor jouw schrijfcoaching: binnenkort gaat het tarief namelijk omhoog naar 225 euro #justsaying 😉  Heb je nog vragen? Mail me dan gerust nog even.
Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Laat een reactie achter

magazine, gratis magazine, gratis e-magazine, bewustwoording, schrijfmagazine, schrijven, teksten, schrijfcoach, schrijven als een pro, copywriting, tekstschrijver,

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach, storyteller en tekstschrijver. Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.