Bewustwoording: zo kun je jouw writer’s block deblokkeren

Bewustwoording writers block deblokkeren


Het lijkt altijd zo makkelijk vanaf de zijlijn. Iemand coachen. Een ingewikkelde jaarrekening opstellen. Zonder stressss een goede training geven. Of – in mijn geval – een goede tekst schrijven. Waarvan het lijkt (!) alsof deze in 10 minuten in een keer – foutloos – zo via het toetsenbord op het scherm is getoverd. Spoiler alert: dat is in 99 van de 100 gevallen niet zo. In dit blog leg ik je uit hoe je jouw eventuele writer’s block weer kunt deblokkeren!


Elk zijn talent!
De een is een kei met cijfers, terwijl de ander daar helemaal niets van snapt (ik bijvoorbeeld). De ander geniet met volle teugen van voor groepen spreken (terwijl de ander al bij de gedachte daaraan rode vlekken en klotsende oksels krijgt: ook ik).

 

Een talent is iets wat je van nature goed afgaat. Taal. Cijfers. Leiding geven. Techniek. Het gaat je zelfs zo goed af dat je je – misschien – bijna niet kunt voorstellen dat anderen daar zoveel moeite mee hebben.

 

Van jongs af aan
Zelf heb ik van jongs af aan geschreven: heerlijk vond ik dat! En in de loop der jaren heb ik ongelooflijk veel trainingen gevolgd over schrijven, (online) marketing en persoonlijke ontwikkeling. En langzamerhand heb ik er mijn beroep van gemaakt: inmiddels ben ik al 14 jaar zelfstandige tekstschrijver en schrijfcoach. Time flies. Het is me dus ook weer niet helemáál vanzelf komen aanwaaien. #justsaying

 

Hardnekkig schrijf misverstand
Dus het lijkt misschien wel of ik – en al die andere schrijvers – moeiteloos leuke, goede teksten op papier zetten… Mocht je nu nog denken dat schrijfcoaches, copywriters en andere zakelijke schrijvers (of fictieschrijvers) geen last hebben van perfectionisme tijdens het schrijven? Uhm. Echt wel. Misschien wel JUIST!

 

Extra hoge lat
Hoezo dan? Omdat zij de lat – misschien – voor zichzelf nog wel extra hoog leggen. Want ja he, het is hun vak. Zij hebben er tenslotte verstand van. Dus moet het wel héél goed zijn (lees: helemaal perfect!) wat ze allemaal uit hun toetsenbord rammen. Die vaak hele persoonlijke teksten die ze met zoveel tijd, zweet en tranen op papier hebben gezet…

 

Genoeg voer voor een writer’s block…
Maar help: wat gaan de lezers straks van hun schrijfsels vinden? En hun collega-schrijvers? En hun vrienden en familie? Oef. Genoeg voer voor menig writer’s block. Geloof me. Been there, done that.

 

Bestaat de perfecte tekst wel?
En buiten dat: bestaat er wel zoiets als een perfecte tekst? Spoiler alert: nope. Laat 3 verschillende tekstschrijvers, een marketeer, een (con)cullega, je buurman van 86 of je nichtje dat zo leuk kan schrijven naar een tekst kijken: en je krijgt heel veel verschillende meningen over diezelfde tekst. Nog even afgezien van of ze er überhaupt verstand van hebben he…. #justsaying…


Been there, done that

Dus voor de perfectionisten onder jullie die nu roepen van ‘Ja maar Ils dat kun jij makkelijk roepen’. Ter info: ook schrijfcoaches hebben weleens last van een writer’s block. Wij zijn ook gewoon maar mensen. 😉 Dus ik snap hoe het is als je onzeker bent over je teksten. Als je geen flauw idee hebt waarover je ‘moet’ mag schrijven. Als je twijfelt of het wel goed genoeg is. Of het wel leuk genoeg is. En wat ‘men’ er wel niet van zal vinden… Geloof me: been there, done that he?

 

Beloof me dit….
Dus beloof me – dat als je jezelf hierin herkent – dat je dan een keer een afspraak maakt voor een gratis inspiratiesessie van 20 minuten. Of mijn feelgood schrijfcoaching. Of allebei natuurlijk… 😉 Dan beloof ik jou dat jij daarna heel veel inspiratie en meer zelfvertrouwen hebt. En fluitend of zingend of neuriënd achter je laptop je teksten gaat schrijven. Die teksten waar jij blij van wordt! En jouw klanten ook… Beloofd!

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01