DE reden om ook bij jouw verhaal stil te staan

bewustwoording, bewustwoording, ilse de boer, schrijfcoach, schrijftraining, ondernemerscoach, schrijven, teksten, tekstschrijver, amsterdam

Eergisteren was het reden voor een klein feestje! Want het was namelijk precies 11 jaar geleden dat ik me inschreef als tekstschrijver bij de Kamer van Koophandel. De vrouw, die als verlegen meisje vroeger al hele verhalen schreef in mooie schriftjes, had opeens een eigen bedrijf: IDB Communicatie. YEAH! ??? 

Elf jaar. Jeuj. Time flies… Ik zie het officiële moment nog zo voor me. Dat trotse gevoel bij de Kamer van Koophandel. Mijn handtekening – waar ik extra mijn best op deed ? – onder het inschrijvingsformulier.   

En daarna die eerste leuke klanten. Zoals die superleuke klant waarmee mijn bedrijf ooit begon, en waar ik nu nog steeds over de vloer kom. De eerste gave opdrachten. Spannend. Die eerste facturen versturen, en die eerste betalingen op mijn gloednieuwe bedrijfsrekening. Cool. 

Kansen zien & grijpen (en soms loslaten) 


In die elf jaar is een hoop gebeurd. Want mijn bedrijf groeide. Ik groeide. Mijn netwerk groeide. En mijn kennis en zelfvertrouwen groeiden (gelukkig) met mij mee. Ondanks de soms mindere momenten met twijfel, frustratie en onzekerheid (want die waren er ook zeker).

 

Ik ging steeds meer nieuwe gave dingen doen, die soms ver buiten mijn comfortzone lagen. Andere projecten hoefde ik niet eens over na te denken: ik deed ze. Omdat het goed voelde. Omdat ik kansen zag. En kansen greep.

 

Mijn mijlpalen


✔️ Mijn eigen uitgeverij starten en mijn eigen magazine uitbrengen. Wow


✔️ Drie jaar later met pijn in het hart weer hiervan afscheid nemen. Au

✔️ Boekendromen helpen realiseren. Meewerken aan heerlijke culinaire boeken, een dieetboek voor een superlieve diëtiste, een prachtig coffeetable boek vol reisinspiratie, 50 indrukwekkende interviews met veteranen, een heerlijk boek over koffie voor een bekende keten van koffiezaken. Om maar wat te noemen. Gaaf. Trots! 

✔️ Interviews voor heel veel verschillende magazines: over de biologische branche, bedrijfsvoering, marketing en communicatie. Tof. 

✔️ Webteksten, mailings, flyers en ‘ghostblogs’ schrijven voor heel veel bedrijven die mij trots een kijkje gunden in hun keuken. En voor wie ik hun dromen, ambities, kennis, tips en inspiratie mocht verwoorden. Mooi!

Stil van… 

Zomaar (nou ja, eigenlijk helemaal niet zomaar) wat momenten waar ik stil van werd. En waar ik nog steeds stil van word:

?Al die bevlogen, prachtige ondernemers die mij hun vertrouwen gunden met hun teksten of schrijfcoaching. Die openhartig vertelden waar ze tegenaan liepen. Ondernemers die vol vuur – met stralende ogen – vertelden waarom ze doen wat ze doen. Die deelden waar zij vleugels van krijgen. Soms met tranen in hun ogen. Dus tranen in ónze ogen. Van blijdschap en ontroering. Van herkenning en verbinding. Snif. 

? Ondernemers die me lieve dank-je-wel-mailtjes stuurden, waar ik helemaal verlegen van werd. *bloos* 


?Ondernemers die bereid waren in zichzelf – en mij – te investeren. Ook al had ik ze nog nooit ontmoet.. Daar kan ik ook – nog steeds – stil en vooral dankbaar van worden. Wow

?Opdrachtgevers die dierbare vrienden werden. Prachtig. En dank! 


Mooie mensen, mooie momenten 


Al die mooie mensen die ik online of offline ontmoette, en waar ik enorm veel van heb geleerd. Tijdens trajecten, workshops, schrijfweken, seminars, inspirerende gesprekken, early birdie netwerkontbijtjes, netwerkkoffies op een zonnig terras of hippe hotspot. Meetups en Tweetups. Links via LinkedIn. ‘Toevallige’ ontmoetingen. Ze waren/zijn goud waard. ⭐

Mijn businesscoaches. NLP-trainers. Mede-ondernemers. Concullega’s. Vrienden en familie die me hebben gesteund. Die in mij geloofden als ik dat zelf even niet (of nog niet) zo voelde. Ook goud waard. ⭐ Ik ontdekte steeds meer mijn eigen waarde en mijn eigenwaarde. 


Verbreding en verdieping 


Ik groeide. Bewust en onbewust. Ik zocht de verbreding en verdieping met NLP. Er ging een hele wondere wereld van communicatie, taalpatronen, coaching en bewustwording voor me open. Dat was vorig jaar de aanleiding om met Bewustwoording.nl te starten: gericht op schrijfcoaching en schrijftrainingen. 

Ik volgde trainingen bij een fantastische businesscoach om mezelf op een 2.0 marketingmanier op de kaart te zetten. Zonder Veronique had mijn bedrijf nooit zo gestaan. Ik volgde een training bij Michele (een fantastische copywriter), om mijn eigen schrijfskills te verbeteren. Ik las stapels en stapels boeken over bewustwording, ondernemen, marketing, neuromarketing, psychologie, nlp, verbinding, taal en coaching. 

Yep. Ik heb heel veel in mijn bedrijf en in mezelf geïnvesteerd. Zeker in de afgelopen jaren. En dat zal ik blijven doen: zoals nu de training volgen om zelf een online academy te bouwen. Maar zonder iedereen om me heen was ik niet zo ver gekomen. Dank! 


Mijlpalen vieren  


De afgelopen dagen heb ik hier uitgebreid bij stil gestaan. Om ook eens te kijken naar mijn eigen verhaal. En me te realiseren hoe ver ik ben gekomen, en dat ik blij ben dat ik toch heb doorgezet. Want ik heb serieus een paar momenten gehad dat ik wou stoppen met mijn bedrijf. 

 

Ik realiseerde me hoe blij en trots ik ben, ook op mezelf. Daarom vierde ik dat met een taartje en een bos bloemen. Om mijn verhaal te vieren. En die trots gun ik jou ook. 


Jouw totaalpakket


Wat je verhaal dan is? Ik zie het als volgt: je verhaal is meer dan waar je vandaan komt. Jouw verhaal is meer dan wat je hebt meegemaakt en geleerd. Het is ook de manier waarop je in het hier en nu staat. 

Jouw verhaal is jouw totaalpakket en jouw totaalbeeld. Je eigen persoonlijke missie, jouw visie en jouw waarom. De helemaal jou-bijzondere aanpak. Jouw ‘one of a kind’-aanbod. Het is alles waar jij vleugels van krijgt. Alles wat bij jou stoom uit je oren doet komen. Wat je irriteert. Waar je iets van vindt. Waar je je misschien wel voor schaamt of diep van binnen onzeker over bent. 

 

Jouw verhaal en (eigen)waarde

Jouw verhaal is ook jouw prijsstelling, en daarmee ook jouw (eigen)waarde. En jouw waarde voor anderen. Jouw verhaal is ook hoe je naar jezelf kijkt. En hoe je kijkt naar je relatie met anderen. Jouw ideale klanten bijvoorbeeld. Of die ene concullega (of je haar nou bewondert of er iets anders van vindt ?). De mensen waarmee je samenwerkt. Je familie en vrienden. Andere dierbaren. 

Jouw verhaal is ook hoe je terugblikt en vooruit kijkt. Hoe je naar jouw toekomst kijkt bijvoorbeeld. Als ondernemer en als gewoon jezelf. Waar zie jij jezelf staan over een jaar? Vijf jaar? Vijfentwintig jaar? Persoonlijk en zakelijk? Hoe wil je je dan voelen? 


Wat is jouw verhaal? 


Ik werd blij van even stil staan bij mijn eigen verhaal. En stil staan bij jouw verhaal is minstens zo belangrijk: om van jouw verhaal een succesverhaal te maken! Want alleen als je je bewust bent van jouw verhaal en daar woorden aan kunt geven, kom je verder.

 

Kan ik jou – op welke manier dan ook – helpen om jouw verhaal helder en krachtig op papier te krijgen? Laat het me weten. App me, bel of of stuur even een mailtje. Gun jezelf een gratis sessie van 30 minuten. Gun jezelf mijn schrijfcoaching: laat me meekijken met jouw verhaal en met jouw website. Bel me. Mail me terug. Want dat trotse gevoel gun ik iedereen. Ook jou! ? 

Kadootje. Van mij. Aan jou. ?


Heb je nog geen gratis sessie bij me gedaan? Dan heb ik een kadootje voor je. Om mijn jubileum te vieren, geef ik namelijk ELF gratis telefonisch coaching calls van 30 minuten weg. Je mag me dan alles vragen over jouw verhaal. Over jouw site. Over jouw marketing.  

Want ik word blij van kadootjes geven. Ik word blij van ondernemers zoals jij verder helpen. En ik beloof je dat jij ook blij wordt van ons gesprek. Gewoon doen. Meld je hier aan, dan krijg je een extra lange sessie. Helemaal gratis. Vrijblijvend. En natuurlijk ook gewoon leuk en inspirerend. 🙂 


Liefs, Ilse 

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

magazine, gratis magazine, gratis e-magazine, bewustwoording, schrijfmagazine, schrijven, teksten, schrijfcoach, schrijven als een pro, copywriting, tekstschrijver,

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach, storyteller en tekstschrijver. Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01

GRATIS

GRATIS mini schrijftraining
' Zo schrijf je teksten die werken'  

GRATIS E-magazine: 
 Schrijven als een Pro 

GRATIS Marketing !BOOST! sessie

GRATIS de leukste schrijftips