Schrap dit woord eigenlijk meteen als je lef hebt

Bewustwoording schrap dit woord meteen als je lef hebt

Er is een hardnekkig woord dat ik eigenlijk veel te vaak hoor bij mede-ondernemers. Tijdens pitches, bij sprekers op een podium, tijdens netwerkbijeenkomsten én tijdens mijn coaching gesprekken. En ik durf te wedden dat jij dit woord (onbewust) ook eigenlijk te vaak gebruikt. Zakelijk én persoonlijk. En dat vind ik jammer, want dit ene woord verzwakt eigenlijk meteen wat je zegt. #oeps.


Stokpaardjeswoord

Eerlijk is eerlijk. Dit woord is voor mij eigenlijk een ‘stokpaardjeswoord’. Ik heb een innerlijke woorddetective die direct gretig haar oren spitst als ze (o.a.?) dit woord hoort.  Ik sla er meteen op ‘aan’. Waarom?

 

Want dit woord:
– heeft eigenlijk totaal geen toegevoegde waarde
– ondermijnt eigenlijk meteen wat je zegt
– het verzwakt eigenlijk direct jouw kracht

 

Doe jij jezelf nog tekort?

Daarom is dit woord dus een van mijn stokpaardjeswoorden: omdat je jezelf met dit woord eigenlijk echt tekort doet. En dat vind ik eigenlijk zo vreselijk jammer! Want ik gun ook jou deze bewustwoording, en daarmee krachtige taal!

 

#bewustwoording

Ik gun ook jou bewustwoording: het besef met welke woorden je wél een statement maakt. Woorden waarmee je heel bewust wél gaat staan voor jezelf: met al jouw prachtige kracht en bijzondere kwaliteiten! Woorden waarmee je wél meer impact en succes boekt. Laat ik wat voorbeelden geven.

 

Business Boost Bootcamp

Afgelopen weekend was ik bij de fantastische Business Boost Camp van mijn fantastische businesscoach Veronique Prins. Super leerzaam, super inspirerend en soms ook lekker confronterend. Mooie inzichten gekregen. Mooie mede-ondernemers ontmoet. Mooie actiepunten in gang gezet. Want Veronique zet je niet alleen graag aan het denken, maar vooral ook: HOPPA! in de actie-stand. ? BAM!

 

Eigenlijk wil ik…

En tijdens deze Business Boost Bootcamp hoorde ik het zooo vaak:
– Ik wil eigenlijk graag vrouwen/ondernemers/kinderen* helpen die…
– Ik wil eigenlijk graag meer leuke klanten.
– Ik wil eigenlijk graag het podium pakken.
– Ik wil eigenlijk graag meer omzet.
– Ik wil eigenlijk graag … [vul maar aan]
* of wie dan ook

 

Herkenbaar?

 

En. Uhm.

 

Hoe zou het eigenlijk zijn als ook JIJ vanaf nu het woord ‘eigenlijk’ zou schrappen?

 

– Ik wil eigenlijk graag vrouwen/ondernemers/kinderen helpen die…
– Ik wil eigenlijk graag meer leuke klanten.
– Ik wil eigenlijk graag het podium pakken.
– Ik wil eigenlijk graag meer omzet.
– Ik wil eigenlijk graag … [vul maar aan]

 

Zie (en VOEL?!) je het grote verschil?


Het grote verschil


Ik heb dit woord – heel bewust – eigenlijk veel te veel gebruikt in dit blog. Eigenlijk in de hoop dat dit woord jou ook zou opvallen.

Voor wie nu als een mede-woorddetective gaat speuren in deze tekst: ik heb dit woord maar liefst 29 (!) keer gebruikt (inclusief de plekken waar ik het woord zelf al heb doorgehaald). Lees deze hele tekst nog maar eens een keer, en haal dan overal in gedachten het woord ‘eigenlijk’ weg. En zie (en VOEL!) ook daar het verschil in kracht! In uitgesprokenheid! En vooral: in lef!

 

Heb jij het lef?


Als ondernemers kunnen we niet zonder lef. Succes moet je namelijk creëren. Succes komt immers niet zomaar aanwaaien. Was het maar zo. ? En eerlijk is eerlijk, lef tonen is in tijden van succes nét even makkelijker dan in tijden dat het even niet zo lekker gaat. Juist als het wat minder gaat, komt het aan op JOU.

 

Commitment en consistentie

Zoals Veronique het zo mooi verwoordde: “Als je succes wilt hebben, komt het aan op JOUW commitment en JOUW consistentie”. Om toch ergens dat lef vandaan te halen om de juiste keuzes te maken. Voor jou en voor je ideale klant. Om juist die dingen te doen die je spannend vindt (of nog niet zo makkelijk). Om te DOEN! Om te gaan STAAN voor jouw waarde, en van jouw bedrijf een succes te maken. Omdat jij dat verdient. Omdat jouw klanten dat verdienen. Is dit eigenlijk jouw moment?

 

Groetjes,

Ilse
www.bewustwoording.nl

 

PS: Wil jij eigenlijk gaan staan voor jezelf en je bedrijf? Omdat je nu nog twijfelt? Omdat je nu nog geen goed gevoel hebt over je teksten? Omdat je toe bent aan jouw volgende stap (maar nu nog niet zo goed weet hoe)? En ben je daar eigenlijk he-le-maal klaar mee?

 

Schuif aan voor jouw eigen bewustwoording sessie. Dan zorgen we samen dat jouw verhaal duidelijk en overtuigend op papier staat. Dat jouw ideale klant helemaal helder is. En vooral: dat jij weer AAN staat. Reserveer hier je gratis telefonische  bewustwoording sessie van 20 minuten of als je eigenlijk meteen wilt doorpakken: je eigen uitgebreide sessie bij mij in Amsterdam of via Skype.

 

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

2 reacties

  1. Calista op 8 oktober 2019 om 07:43

    Zo! Echt een gevalletje #bewustwoording. Want ja eigenlijk gebruik ik dat woord best vaak… ? Zo vaak dat het woord me in jouw tekst niet was opgevallen tot je het ging doorstrepen. Pas bij de 2e keer lezen en tjonge wat een verschil als ik dat woord in gedachten weglaat. Hierbij verklaar ik plechtig het E-woord uit mijn gedachteloze vocabulaire te schrappen en alleen te gebruiken zoals het is bedoeld: ‘ik zou eigenlijk moeten opstaan, maar ik vind jouw blog lezen veel leuker!’ En dat maakt me meteen ook duidelijk waarom het ontkracht: op eigenlijk volgt gevoelsmatig een maar… Dankjewel Ilse!    • ilse de boer op 8 oktober 2019 om 21:15

      Zo graag gedaan! Van dit soort bewustwoording (en leuke reacties) word ik echt heel blij! Jij dank je wel! 🙂magazine, gratis magazine, gratis e-magazine, bewustwoording, schrijfmagazine, schrijven, teksten, schrijfcoach, schrijven als een pro, copywriting, tekstschrijver,

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach, storyteller en tekstschrijver. Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01

GRATIS

GRATIS mini schrijftraining
' Zo schrijf je teksten die werken'  

GRATIS E-magazine: 
 Schrijven als een Pro 

GRATIS Marketing !BOOST! sessie

GRATIS de leukste schrijftips