Voorgoed afscheid nemen van je zaakje

Voorgoed afscheid nemen van je zaakje

Word je niet serieus genomen als zelfstandig onderneemster? Sommige vrouwen mogen best hun hand in eigen boezem stoppen. Ze stellen zich té bescheiden op en kunnen nog wat leren van de ware alfazakenmannetjes, die zichzelf vol trots op de borst kloppen over hun zakelijke succes.

 

Om mij heen zie ik tot mijn grote vreugde en trots steeds meer vrouwen met een succesvolle eigen bedrijf. Stoere, slimme, krachtige vrouwen die hun mannetje staan. Die hun eigen boontjes doppen en hun zaken goed voor elkaar hebben. Niet het type ruwe bolster blanke pit maar dames met pure pit en lef van binnen. Ze hebben daarbij een bolster zoals het ze zelf uitkomt: stoer, sexy, zakelijk of zorgvuldig nonchalant.

 

Bewijzen als ondernemer 

 

Deze vrouwelijke ondernemers stappen zelfverzekerd door ondernemersland op hun kekke hakken of stoere laarzen. Soms maken ze handig gebruik van hun vrouw-zijn. Soms moeten ze zich des te harder bewijzen in de zakenwereld die – zelfs in 2018 – nog door mannen wordt gedomineerd.

 

Op een enkel vilein krabbenmand-incident na steunen ze elkaar en gunnen elkaar hun succes. Ook al worstelen ze weleens met de balans tussen privé en zakelijk: over het algemeen redden ze zich uitstekend.

 

GEEN bedrijfje… Bedrijf alstublieft

 

Toch moet me iets van het hart. Ik hoor nog steeds onderneemsters praten over hun bedrijfje. Bedrijfje?! Pardon? BEDRIJF alstublieft! Dank u wel.

 

Hoe groot of hoe klein je onderneming ook is: je wilt toch serieus genomen worden door je klanten, je leveranciers en iedereen in je omgeving? Je bent toch ook een volwaardige ondernemer? De eerste stap in succesvol ondernemerschap is vooral jezelf serieus te nemen. Of je nou man of vrouw bent trouwens.

 

Bewustwoording: verkeerde bescheidenheid

 

Waar mannelijke ondernemers vol bravoure vertellen over het succes van hun bedrijf, hebben vrouwelijke ondernemers nogal eens de neiging zich iets te bescheiden of behoudend op te stellen. “Ja, ik had gewoon geluk hoor”. Soms gevolgd door een zenuwachtig giecheltje. Hoeft niet. Echt.

 

De meeste mannen pakken hun onderneming grootser aan: ze zetten zelfverzekerd de grote lijnen uit en verkopen vooral zichzelf met het nodige lef. Daar kunnen wij vrouwen soms nog wat van leren.Het is goed om je bewust te zijn van de woorden die je gebruikt. Zeker als die woorden gaan om jezelf als ondernemer te beschrijven. Precies: bewustwoording.

 

Zaakjes scheiden

 

Laten nu met zijn allen voor eens en voor altijd het volgende afspreken. Dat we (man én vrouw) het voortaan alleen nog maar hebben over ons bedrijf in plaats van over ons bedrijfje.

 

Of nog erger, zoals ik een dame het ooit doodleuk hoorde noemen: haar zaakje. Je hebt ook als vrouw gewoon een eigen záák. Punt uit. En als een man het over zijn zaakje heeft, dan bedoelt hij waarschijnlijk toch echt iets heel anders… #justsaying

 

Herkenbaar?


Herken je het van jezelf dat je het – tot nu toe! – over jouw bedrijfje had? Je weet nu wat je te doen staat. 😉 Wil je reageren op dit blog, of kan ik je helpen om jezelf als bedrijf groter te maken? Laat hieronder jouw reactie achter. Of mail me via ilse@bewustwoording.nl!

Veel succes met jouw BEDRIJF!
Ilse

schrijfcoach, storyteller & tekstschrijver
Bewustwoording.nl
ilse@bewustwoording.nl 

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01