Zichtbaarheid is een keuze

Zichtbaarheid is een keuze

Wow. Wat waren de afgelopen maanden voor mij een rollercoaster! Achter de schermen heb ik samen met mijn amazing website-‘angel’  Bianca keihard gewerkt aan mijn nieuwe site. Mijn marketing opgetuigd. Nieuwe tools en programma’s geleerd als Active Campaign, WordPress en Calendly. En toen die spannende maandagmiddag: de lancering van www.bewustwoording.nl. Mijn nieuws mocht de wijde wereld in. Woeha.


Zichtbaarheid: een bewuste keuze

Zichtbaarheid is naar mijn mening een hele bewuste keuze. Vertellen wie je bent als ondernemer, en wat voor bijzonders je doet. Een site maken die bij je past, en die strategisch werkt voor jouw bedrijf. Bloggen, je nieuwsbrief versturen, klanten mailen en bellen… Veel ondernemers vinden zichzelf laten zien nog ‘een dingetje’. En eerlijk is eerlijk: ook ik moest even diep ademhalen om uiteindelijk met een bonkend hart mijn site live te zetten en op social media te delen…


Zichtbaarheid: the only way


Dus ik snap dat ‘zichtbaarheidsdingetje’. Terwijl zichtbaarheid toch echt de enige manier is om onder de aandacht van klanten te komen (en te blijven). En yep. Dat is spannend. Maar als je nu nog te weinig klanten hebt, en nu nog te weinig verdient, dan zul je zelf in actie moeten komen.  

Diep ademhalen en toch – al is het met knikkende knieën – naar die netwerkborrel gaan waar je niemand kent (maar waar wel jouw ideale klant rondloopt). Toch je blog online zetten of je eerste video. Allemaal om jouw verhaal te delen. Omdat jouw verhaal het verdient om verteld te worden. Omdat jij het verdient gezien en gehoord te worden. En laat ik het vooral ook praktisch houden: omdat jij het inkomen verdient dat je wilt/moet verdienen om rond te komen (en liefst wat extra’s).


Onder de radar


Ook ik worstelde de afgelopen tijd met mijn zichtbaarheid. Ik wou meer kunnen betekenen dan alleen teksten schrijven (hoe gaaf ik dat ook vind). Ik was nog volop zoekende. Dus bleef ik even onder de veilige radar. Onder die veilige radar ging ik wél fanatiek op onderzoek uit: ik volgde diverse zakelijke trainingen en las stapels boeken over marketing, coaching en persoonlijke groei. 

Want mijn missie van Bewustwoording Businesscoaching riep en lonkte. En ik wist 100% zeker dat dit mijn nieuwe missie was, omdat hiermee alles samenkomt waar ik zielsgelukkig van word. Ik had alleen nog wat bevestiging nodig. Vooral van mezelf.

 

Je missie als ondernemer concreet maken 


Helaas kun je niet rondkomen van alleen maar dromen van een mooie missie. Dus ik moest mijn missie concreet maken én ook nog eens uitdragen. Dus ik kroop achter mijn laptop; en ik ging schrijven, denken, voelen, downchunken, schaven, schrappen en verder finetunenMijn eigen basis (mijn eigen verhaal) moest dringend herschreven worden: mijn missie, mijn waarom, mijn identiteit, mijn waarden en overtuigingen (inclusief die beperkende, pff), mijn vaardigheden, mijn aanbod en mijn resultaat moest op papier gezet worden. Leve mijn NLP Master! 🙂


Bewustwoording van mijn eigen verhaal  


Langzaam maar zeker werd mij duidelijk wat mijn eigen 2.0 verhaal is. Wie ik ben als 2.0 ondernemer, en wie die Ilse 2.0 nog meer is. Ik ontdekte waar mijn sterke kanten zitten en waar ik anderen mee kan helpen (tip: door gewoon #durftevragen om referenties en feedback). Ik ontdekte wie de klanten zijn, waarmee ik het allerliefst wil samenwerken. Omdat ik van het hele proces van ‘bewustwoording’ bij anderen zielsgelukkig word: andere ondernemers helpen om hun verhaal helder te vertellen, en zichzelf te laten zien met een slim marketingplan.


Meer zelfvertrouwen 


Hoe helderder mijn verhaal werd, hoe meer mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde groeide. En met dat extra zelfvertrouwen, werd de bewuste stap naar meer zichtbaarheid opeens een stuk makkelijker! En pas toen ik mijn missie eindelijk had gedeeld, besefte ik opeens dat ik door mijn eigen proces van ‘bewustwoording businesscoaching’ was gegaan. Wow. Want het was de hoogste tijd om mijn eigen 2.0 versie te laten zien.

 

Zichtbaarheid is ge-wel-dig! 


En het allermooiste? Ik mocht ook zelf ervaren hoe geweldig het is om op een 2.0 manier zichtbaar te zijn. Zelf ervaren dat het loont om jezelf te laten zien en horen. Want wat heb ik een supergave reacties gehad op mijn website en de Marketing MOEDT marketingkalender! Inmiddels heb ik de eerste mooie Marketing !Boost! sessies gehad en de eerste gave marketing-APK’s, met prachtige inspirerende vrouwen. En zelfs drie aanvragen om schrijftrainingen te geven: de eerste training is inmiddels geboekt, en de eerste pilot-training zit al vol!  

Wat heb ik genoten van die 2.0 zichtbaarheid! Het was voor mij de extra bevestiging dat Bewustwoording.nl mijn ding is. En dat er behoefte aan is. Dus dank jullie wel! 

 

Ilse de Boer 

 

schrijfcoach, storyteller & tekstschrijver
Bewustwoording.nl
ilse@bewustwoording.nl
PS: Is dit ook jouw moment om jouw verhaal helder te krijgen, en nieuwe stappen te zetten? Ik help je graag. Want ik weet uit eigen ervaring dat meer zichtbaarheid meer dan de moeite waard is. En ook jij verdient het om gezien te worden. #justsaying.

PPS: Dus gun jezelf een gratis Marketing !Boost!sessie. Heb je nog vragen of suggesties? Laat het me weten via ilse@bewustwoording.nl of laat hieronder je reactie achter. #vindikleuk 🙂

Vind je dit bericht interessant? Deel het via onderstaande buttons.

Hebben? Klik op de afbeelding! :-)

Download nu GRATIS het nieuwe E-magazine Schrijven als een Pro!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Foto Ilse groen jurkje groene achtergrond PhotoA.nl_180105_62689_M

Hi! Ik ben Ilse de Boer, schrijfcoach en storyteller! Worstel jij nog met het schrijven van je teksten? Voelen ze nog niet goed, of trek je nu nog te weinig leuke klanten aan? Ik help ook jou graag om betere teksten te schrijven om jouw ideale klanten aan te trekken! Lees meer over mij

Ben je nog niet happy met jouw teksten? Loop je vast met schrijven? En wil je graag dat ik even met je mee kijk? Meld je gerust aan voor jouw gratis telefonische sessie van 20 minuten! Ik beloof je dat je daarna een stuk blijer bent met je teksten!

Wil je elke twee weken – helemaal gratis – slimme marketingtips én schrijftips ontvangen?

Mis ze niet! Laat geen omzet liggen en blijf je concurrenten een stap voor met jouw sterke teksten. Vul je naam en e-mailadres in, en alle schrijftips komen vanzelf in je inbox!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

CONTACT

Bewustwoording.nl
Ilse de Boer
Admiraal de Ruijterweg 55-3
1057 JW Amsterdam
ilse@bewustwoording.nl

KvK 34296021
BTW: 1852.15.269.B.01